«Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння кризою в одній з наймасовіших газет України «Сегодня»

Журналістський рух «Стоп цензурі!» висловлює занепокоєння кризою в одній з наймасовіших газет України «Сегодня», яку, за словами працівників, спричинено конфліктом з новим топ-менеджментом видання, а також появою зовнішнього цензора.
Не даючи оцінки протистоянню між директором «Сегодня мультимедіа» та головним редактором газети «Сегодня», у яке втягнуто редакцію, зауважимо, що ці події є особливо тривожними з огляду на нещодавнє закриття «Газети по-київськи», яким завершився схожий за змістом конфлікт.
Враховуючи це, рух «Стоп цензурі!» закликає Комітет Верховної Ради з питань свободи слова провести комітетські слухання з питань ситуації в редакції «Сегодня», де вислухати всі сторони конфлікту та надати рекомендації щодо виходу з кризової ситуації.

 

Рух «Стоп цензурі!» також звертається до прес-секретаря президента Дарії Чепак як співголови міжвідомчої комісії з питань свободи слова з пропозицією провести позачергове засідання в зв’язку з кризовою ситуацією в редакції газети «Сегодня».

 

«Рух «Стоп цензурі!» засуджує практику замовних матеріалів та інформаційного супроводу певних політиків, яка, на жаль, є типовою для деяких українських мас-медіа та існування якої визнала редакція газети «Сегодня».

 

Рух «Стоп цензурі!» закликає колектив «Сегодня» ініціювати укладення договору із власниками про редакційну політику, що покликана гарантувати дотримання стандартів журналістики у виданні.

 

 

Довідка. Громадський рух «Стоп цензурі!»

 

Громадський рух «Стоп цензурі!» створений 21 травня 2010 року. Рух є неформальним об’єднанням журналістів, що утворилося у відповідь на утиски свободи слова в Україні.

 

Це  ініціатива українських журналістів та медійних громадських організацій щодо відстоювання свободи слова, запобігання встановленню цензури в Україні, унеможливлення перешкоджання професійній діяльності журналістів та порушення професійних стандартів при висвітленні суспільно-політичних питань.

Громадський рух «Стоп цензурі!» не підтримує жодну політичну силу, не фінансується політичними партіями.

Дізнатися більше або приєднатися до Громадського руху «Стоп цензурі!» можна за посиланням http://www.telekritika.ua/news/2010-05-22/53128

Блог Громадського руху «Стоп цензурі!»: http://stopcensorship.wordpress.com , у Твіттері: http://twitter.com/Stopcensorship

 

Контактна особа:

Артем Соколенко,

координатор прес-центру

Громадського руху «Стоп цензурі!»

050 440 46 08,

censor.stop@gmail.com