У Вінницькій області заборонили їздити джипам!

На Вінниччині почало діяти розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про посилення контролю за дотриманням законодавства на територіях природно-заповідного фонду області». Згідно цього розпорядження районні державні адміністрації та структурні підрозділи облдержадміністрації повинні утриматись від проведення на територіях природно-заповідного фонду заходів із залученням звуковідтворювальної техніки в сезон розмноження фауни, а саме з квітня по липень включно. Також розпорядження передбачає заборону проведення на заповіданих територіях масових заходів з використанням авто- та мототехніки.

«На території Вінницької області існують 2 регіональні ландшафтні парки «Середнє Побужжя» та «Дністер» надзвичайної природної цінності. Багато місць у басейнах Південного Бугу й Дністра зберегли красу та цілісність незайманих куточків природи. Як екологічні коридори, долини річок Південний Буг та Дністер мають величезне значення для збереження біологічного розмаїття, потребують захисту. Прийняття такого розпорядження областю, є гарним прикладом поваги до природи в час, коли хвиля «спортивного хобі» – джипінгу, набирає обертів», – каже активіст Національного екологічного центру України Марія Сторчило.

Нагадаємо, що нещодавно екологічна громадськість звернулася до керівництва обласних державних адміністрацій з проханням заборонити проведення джипінгу у об’єктах природно-заповідного фонду. Зокрема, громадські організації запропонували унаслідувати приклад Івано-Франківщини та Закарпатщини, які уже видали розпорядження про заборону джипінгу. А тепер унаслідувати і приклад Вінницької області.

Додатково:
Розпорядження Івано-Франківської ОДА №138 „Про заборону „джипінгу” та використання інших транспортних засобів на територіях природно-заповідного фонду Івано-Франківської області”
http://pryroda.in.ua/blog/dzhiping-zaboronili/
Розпорядження Вінницької області
http://menr.gov.ua/content/article/9688

За додатковою інформацією звертайтеся, будь-ласка, до:
Марія Фатікова
Голова Молодіжного відділення Національного екологічного центру України
095 602 86 06

Марія Сторчило
Активіст Національного екологічного центру України
093 005 27 61