В Кіровограді новий директор українського театру принципово “гаваріт па рускі” (відео)

Заслужений працівник культури і керівник танцювального колективу очолив Кіровоградський академічний український музично-драматичний театр ім. М. Л. Кропивницького. У Кіровограді щойно відбулося представлення виконуючого обов’язки директора   Ігоря Спінула.

Губернатор області не знайшов у своєму щільному графіку часу для зустрічі з театралами (останні на зустріч записалися два місяці тому), тож місію представлення було покладено на голову Кіровоградської обласної ради Миколу Ковальчука.

 

На зустріч зібрався весь колектив театру. Голова обласної ради довго відмовлявся відповідати на запитання, чому не продовжили контракт з попереднім директором, і зрештою відповів, що “причини немає”. Несподіванкою для присутніх було й те, що ця зустріч «з губернатором» виявилася ще й представленням наступника Михайла Ілляшенка.

Сам же в.о.  директора  розпочав свою промову російською. На зауваження десятка театралів і прохання перейти на державну мову, Ігор Спінул відповів, що знає її добре, але принципово розмовлятиме «на русском».  А після того розповів, що… зовсім не знайомий з роботою театру і має намір познайомитися з нею найближчим часом…

Говорячи про свого попередника Михайла Васильовича ІлляшенкаСпінул кілька разів назвав його Миколою Васильовичем .Трудовому ж колективу пообіцяв, що з роботи нікого не звільнятиме.

У ході розмови Голова обласної ради наголосив, що коли новий директор не «уживеться» в колективі, то колектив піде, а Спінул – залишиться.

Після офіційного представлення театральна трупа оплесками запросила поки що діючого директора театру корифеїв Михайла Ілляшенка до слова. Михайло Васильович наголосив, що після такого “призначення” навряд чи лишиться в театрі на посаді художнього керівника.

Після чого частина акторів заявили, що йдуть з театру разом із Михайлом Ілляшенком. На тому всі присутні вийшли із зали, залишивши голову облради з новим в.о. директора на самоті.

http://gre4ka.com.ua/society/novyj-dyrektor-teatru.html

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=DiDI5YLaN8Q