В київському метро спробували встановити намет – за мирні зібрання

Сьогодні на станції метро “Майдан Незалежності”, на самій платформі, КУПР, Чорний Комітет і Братство святого Луки провели ексклюзивну і неймовірно динамічну акцію. Ексклюзивність полягала в тому, що майже ніхто досі не намагався робити таке у метро.

Месіджем акції було, що оскільки влада встановила на Майдані Йолку для перешкоджання акціям протесту, і взагалі всіляко намагається обмежити наше право протестувати, протестні акції “переселяються” під землю. Не біля Йолки, так ПІД Йолкою :)

Активісти миттєво розгорнули і встановили намета, над ним розтягнули державний прапор і банер “ЕР, ПР – один х…р”. Почали у мегафона скандувати “Свободу не спинити!”. Майже одразу з’явилася міліція і як з під землі, нізвідки, хоч це й було вже під землею, виринули журналісти і з великими телекамерами. Міліціонери стали забирати намета (і врешті-решт забрали), активісти переконували, що вони нічого не порушують. Після штовханини з міліціянтами було затримано одного активіста КУПР. Решта активістів скандували: “Гопники в погонах!”.

Коротше, веселуха була ще та :) Затримання активіста дорого обійшлося міліції: решта хлопців і дівчат з мегафонами, розгорнутими банерами, кричалками і т.д. піднялися ескалатором нагору, до чергового відділення міліції і довго гупали у двері кулаками і ногами, паралельно обклеївши все навколо наліпками із закликом посадити ПР за грати.

Врешті-решт з міліції вийшов підполковник і на камери пообіцяв, що на затриманого швидко складуть адмінпротокол і відпустять. Частина активістів і журналістів залишились його чекати, а решта піднялися нагору, на міні-пікет громадян РФ проти обмеження свобод у Росії. Бо це ж усе пов’язано.

 

Бліьше фото і буде ще відео тут http://www.bilozerska.info/?p=4762*

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair