Азаров організував “одобрямс” законопроекту Табачника

Обіцяна прем’єр-міністром України Миколою Азаровим зустріч з представниками вищих навчальних закладів без участі Міністерства освіти, науки, молоді і спорту виявилася звичайною виставою для “одобрямсу” кабмінівського законопроекту, розробленого під керівництвом міністра Дмитра Табачника.

Ця зустріч була ініційована прем’єр-міністром через студентські протести, які відбуваються в Україні вже понад рік в зв’язку з намаганням Дмитра Табачника протягти через Верховну Раду новий закон “Про вищу освіту”. Однак бачити на ініційованій ним зустрічі студентів-протестувальників прем’єр-міністр чомусь не захотів.

Народний депутат України Максим Луцький, який є кумом Дмитра Табачника і очолює Комітет з питань науки і освіти Верховної Ради України, пообіцяв запросити на цю зустріч 15 представників від організацій, які відзначились акціями протесту проти кабмінівського законопроекту “Про вищу освіту”. Однак подані для участі в зустрічі кандидатури виявились небажаними персонами для зустрічі з прем’єр-міністром. Навіть ті, хто приїхав з інших міст, не знайшли себе в списках учасників.

В зв’язку з цим Громадянський рух “Відсіч” заявляє, що формальне схвалення та внесення окремих поправок до законопроекту не допоможе владі знизити накал студентських протестів та підвищити авторитет в очах молоді. Навпаки, ми маємо всі доступні засоби, аби донести до студентів підступність та лицемірство можновладців й сформувати відповідне ставлення до них.

Також нагадуємо, що Громадянський рух “Відсіч” вже звертався до Партії регіонів з вимогою припинити ігри по розколу країни та обмеження прав і свобод громадян через деструктивні законопроекти (“Про захист суспільної моралі”, “Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо посилення заходів протидії екстремістській діяльності)”, “Про вищу освіту”, “Про телебачення та радіомовлення (щодо приведення у відповідність із вимогами Європейської Конвенції про транскордонне телебачення до програмної концепції мовлення)”, “Про засади державної мовної політики”, “Про виховання дітей рідною мовою”).

І в разі, якщо ці законопроекти стануть законами, чимало громадських організацій розпочнуть задовго до виборів тривалу інформаційну кампанію по зниженню рейтингу партій та народних депутатів, які проголосують за ці закони і схочуть знову потрапити до парламенту за списками чи мажоритарними округами.

Громадянський рух “Відсіч”