День Соборності у Дніпрі 22.01.2012.(ФОТО ТА ВІДЕО)

Перемикач мов

День Соборності у Дніпрі 22.01.2012.(ФОТО ТА ВІДЕО)

Влада, як завжди, привела з собою підневольних. Нічого не зробиш, сам Янукович зробив це свято подвійним і Днем Свободи і Днем Соборності. По своєму незнанню, вирішив відзначити Перемогу помаранчевих, бо 23 вже була інагурація Ющенка у 2005 році, а Соборність як спадок, що дістався від УНР.
Перед початком мені вдалось пройти по їх лавах, пороздавати наші листівки, мало хто відмовлявся, як не дивно.

Конгрес Українських Націоналістів, був єдиною партією, під прапорами якої з вуст кожногї людини звучав Гімн України, коли лунала музика

Без проплачених Партією Регіонів студентів та бабусь, з їх убогою пенсією, не обійшлося. Аби ж стипендії студентам вистачало, то за 150 грв ніхто в таку погану погоду за Партію Регіонів не вийшов…Хоч і не знаю напевне, за скільки їх вивели, але зазвичай обіцяють…

Звідки їх позвозили автобусами не питав, та чи важливо?

Навіть за 5 хвилин до початку дорога ще була відкрита для руху транспорту…

Опозиція не схотіла відзначити це свято біля Шевченка, але КУН не зрадив традиції. яку започаткував для себе, ще коли і влада сюди не ходила. Влада і ті, кого пригнали вони з собою мають бачити прапори омиті кров’ю, що пролили бійці УПА за перемогу та за відновлену 1941 року ними Українську державу.

Мер міста Куліченко, не виступав , а просто з іншими представниками районних адміністрацій, поклали квіти до пам’ятника Шевченка.

КУН  єдина партія , що співала славень “Ще не вмерли України…”

Покладають квіті від Куну Голова обласної організації Микола Хоменко та письменниця Людимила Ковтонюк.

Після, проспівали артисти декілька пісень, по цьому вшанування владою цього Дня Соборності було закінчено.

Сфотографуцвавшись біля Шевченка, вирушили ходою до могили січових стрільців на Соборну площу.

Біля могили стрільців вже зібрались інші партії від опозиції.

Двічі на цій могилі встановлювали дерев’яного хреста, двічі його освячували і двічі вандали комуняки рушили їх. Є вже декілька років готовий монументальний камін заввишки біля двох метрів, що приготували для встановлення на цьому місті, але влада не дозволила, за часів Ющенка, а зараз тим більше. Сьогодні поклали на могилу  лише меморіальну дошку  від мешканців  міста. Після чого був відслужен молебен.

Потім пішли на міст через Дніпро і символічно об’єднали лівобережну та правобережну частину країни.

Все дійшло логічного завершення вже на Європейській площі, де в єдиному колі старі та молоді патріоти України, були об’єднані, взявшись за руки, разом скандували:”Схід і Захід разом! Україна- понад усе! Слава Україні!Героям Слава!” Співом славеню закінчили святкування Дня Соборності в центрі міста .

В Днепропетровске патриоты создали цепь единства ко Дню Соборности Украины

Для всех
Для всех

 
Для всех

Для всех

 

 
Для всех
  1. 22 января 2012 г. 22:10

     
    Для всех
  2. 22 января 2012 г. 22:02

     
    Для всех
  3. 22 января 2012 г. 21:35

     
    Для всех
  4. 22 января 2012 г. 21:33

     
    Для всех
  5. 22 января 2012 г. 21:29

     
    Для всех
  6. 22 января 2012 г. 21:26

     
  7. 22 января 2012 г. 21:15

     
    Для всех
  8. 22 января 2012 г. 21:14

     
    Для всех
  9. 22 января 2012 г. 21:11

     
    Для всех
  10. 22 января 2012 г. 21:11

     
  11. 22 января 2012 г. 21:02

     
    Для всех
  12. 22 января 2012 г. 20:54

     
    Для всех
  13. 22 января 2012 г. 20:43

     
  14. 22 января 2012 г. 20:25

     
22 января патриоты-активисты Днепропетровска поддержали Всеукраинскую акцию «Цепь единства», приуроченную к празднованию 93 годовщины Дня Соборности Украины.
По словам одного из организаторов акции, Дарьи Ткацевич, члена ВМОО «Демократический Альянс», акция ставила перед собой цель напомнить всем жителям Днепропетровска о том, что сила нашего государства в единстве, что для жителей Украины понятие «украинского» является неделимым и весомым.
Александр Пономаренко, один из организаторов акции: «Мы верим, что подобные акции поднимут дух жителей города и покажут, что Украина неделима и сильна. Мы очень рады, что эту акцию поддержали молодые патриоты, и верим, что с каждым годом таких людей будет больше».
Участники акции поделились на группы, в 13:00 собравшиеся на левом и правом берегах Днепра с тем, чтобы соединить части плаката с изображенной картой Украины на середине моста через Днепр. Ребята растянулись, держась за руки, почти на всю длину моста, передавая из рук в руки большой флаг Украины и выкрикивая лозунги «Слава Україні!!! Героям Слава!!! Січеслав! Дніпропетровськ! День Злуки — тримаємось за руки!!!».
После этого более 200 участников акции прошли на Европейскую площадь, где стали в большой круг и дружно спели гимн Украины.Фото: Анна Володина, ИА «Наш Район»
Автор: 

1 Comment

  1. Думав що принаймі в день соборности ми разом заговоримо українською мовою. Та де. Ми такі ж соборні в цій Украині як слони й жирафи в однім звіринцю. (хтось би сказав як вовки та вівці на одній леваді)

    Така ж соборність уже була за СРСР, ну, тоді соборність була іще більшою соборністтю! І боролися ми якраз проти тої соборності – боролися таки за незалежність.

    Але що ж. Може якраз тому справжний день Незалежности приховано під тим політкоректним гаслом свята соборности.

Comments are closed.