На Прикарпатті “свободівці” беруться за зброю

На Прикарпатті “свободівці” беруться за зброю

Озлоблені економічними і політичними негараздами українці все частіше наслідують у взаємовідносинах одне з одним героїв голлівудських блокбастерів. І якщо в містах збройні з’ясування відносин відійшли у минуле ще за часів «лихих 90-тих», то у сільських розборках «старі добрі» штахети все частіше поступаються сьогодні місцем пістолетам та дробовикам.

Так, зокрема, сталося і в селищі Отинія, що на Коломийщині, де в передостанню ніч минулого року розігрався справжній сюжет бойовика – з стріляниною і кровопролиттям. Винуватцем виявився 37-річний активіст місцевого осередку ВО «Свобода», який з помпової рушниці завдав гумовою кулею проникаючого поранення грудної клітки місцевому молодику. Сам стрілець пояснив мотиви свого вчинком тим, що захищав від хуліганів свою доньку, яка з невідомих причин о 2-гій годині ночі виявилась на вулиці і, як показали події тієї ночі, у не дуже хорошій компанії.

Чоловік зазначив, що хотів налякати зловмисників і стріляв у повітря. Як сталося так, що випущена у повітря куля потрапила у груди одному з молодих людей і чому рушниця «свободівця» була заряджена гумовими травматичними кулями, застосування яких дозволяється лишень правоохоронцям, військовослужбовцям та журналістам за спеціальними дозволами і з використанням спеціальних пристроїв для відстрілу таких куль наразі залишається незрозумілим.

Сподіваємось, це з’ясують правоохоронці, які вже порушили проти горе-стрільця кримінальну справу за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років за хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, вчинені із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень.

Сергій Білий