«Свободівка» голосувала за бюджет Львова за трьох

«Свободівка» голосувала за бюджет Львова за трьох

1245109.jpg?Jan%2011,%202012%2012:13:24%20PM
Депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Лариса Василишин підтвердила у коментарі ZAXID.NET, що вчора при голосуванні за бюджет Львова на 2012 рік проголосувала за своїх колег – депутата Андрія Рікоту та Володимира Михальчука.

На прохання ZAXID.NET прокоментувати цю ситуацію, Лариса Василишин сказала: «Вони передзвонили, затримувалися. Вчора, як тільки повідомлено було, з робіт вони просто не встигали доїхати».
<br />

На зауваження, що інформацію про сесію було оприлюднено ще минулого тижня, депутатка сказала: «Минулого тижня так, але повідомлення надійшло для нас для кожного тільки вчора офіційно». На запитання, як у системі “Віче”, за допомогою якої депутати голосують персональними електронними картками, опинились картки згаданих народних обранців, Лариса Василишин запевнила, що їх останні передали через своїх помічників.

Також ZAXID.NET попросив Андрія Рікоту пояснити, як його голос з’явився у результатах голосування за бюджет міста, якщо його самого не було в сесійній залі.
1245109_1249240.jpg

«Тому що я був зареєстрований на сесії, десь може я виходив, заходив, але, в принципі, тут жодних порушень щодо регламенту немає. Так що я думаю, тут можете проаналізувати повністю хід пленарного засідання, питання всі відпадуть», – сказав Андрій Рікота.

Однак на уточнення, що Лариса Василишин не заперечувала, що голосувала за нього, бо він був на роботі, депутат сказав: «Я можу з’ясувати, що вона каже, я перепитаю в неї. Я не готовий зараз відповідати за її слова… Регламент – досить обширний документ, який передбачає багато речей. Що стосується голосування, порушення регламенту, на мою думку, не було. Більше того, якщо хтось, скажімо, користується виключно в своїх інтересах чужою карткою чи якось порушує в цьому напрямку регламент і якщо це може стосуватись мене, звичайно, я це з’ясую. І якщо такі порушення були – буде відповідна реакція з мого боку».

Також на відео ZAXID.NET можна побачити, як Лариса Василишин голосує і за Андрія Хомицького (крайнє місце справа), якого також нема на сесії, однак в результатах голосування зазначено, що депутат «не голосував».

Додамо, у розділі ІІІ статті 28 пункті 3 регламенту Львівської міської ради 6-го скликання зазначено, що «для автоматизації процесу проведення пленарних засідань сесій Ради застосовується програмно-технічний комплекс системи електронного голосування “Віче“. Голосування із застосуванням системи електронного голосування “Віче“ депутати здійснюють особисто під час пленарного засідання персональними електронними картками».

Як інформував ZAXID.NET, 10 січня депутати Львівської міської ради прийняли бюджет міста на 2012 рік. За ухвалу в цілому проголосували 59 депутатів.
Джерело: ZAXID.NET