У Луганську Колесніченко відмовився від «круглого столу» з націоналістами щодо презентованої ним книги « Гірка правда про ОУН-УПА».

18 січня в Луганській обласній бібліотеці ім. Горького Народний депутат України, співголова Міжнародного антифашистського фонду В.Колесніченко презентував книгу Віктора Поліщука «Гірка правда про ОУН-УПА» . Загальний тираж книги – 10 тис. примірників російською та українською мовами.

Під час презентації книги В.Колесніченко повідомив , що книга вже була представлена в Севастополі і Запоріжжі. Колесніченко розповів присутнім , що під час презентації книги « Гірка правда про ОУН-УПА» у Запоріжжі його зустрів мало чисельний пікет представників ВО « Свобода», які вигукували образи , як на його адресу так і на адресу автора книги. Зі слів Колесніченко « свободівці» відмовилися від формату «круглого столу» щодо обговорення , як самої книги так і питання націоналізму, як ідеології взагалі.

Народний депутат , впевнений у тому , що серед запрошених на презентацію книги в Луганську немає представників націоналістичних сил, не шкодуючи фарб малював перед присутніми постать націоналіста, як печерної , малоосвіченої людини, яка здатна вести діалог тільки за допомогою гасел та особистих образ.

Після того, як Колесніченко закінчив презентацію книги та запропонував присутнім перейти до обговорення та запитань щодо презентованої книги , співголова ГІ ”Права Справа” Д. Снєгирьов висловив своє бачення щодо самої книги так і дати її презентації.

У своєму виступі Д.Снєгирьов підкреслив наступне:”ГІ « Права Справа» володіючи інформацією щодо презентації В.Колесніченко книги « Гірка правда про ОУН-УПА» в Луганську прийняла рішення не пікетувати місце проведення презентації аби не створювати додаткової реклами Колесніченко , а запропонувати останньому формат « круглого столу» з метою обговорення , як самої книги , так і питань пов’язаних з діяльністю націоналістичних організацій .”

Під час виступу Д.Снєгирьов проінформував Колесніченко щодо діяльності українського підпілля під час Другої світової війні на теренах Луганської та Донецької областей. Ця інформація викликала справжній шок, як серед присутніх так і у самого Народного депутата, чия уява про ОУНівське підпілля формувалася з підручників радянського періоду .

Співголова Міжнародного антифашистського форуму В.Колесніченко відмовився від проведення «круглого столу», який був запропонований Д.Снєгирьовим щодо обговорення презентованої ним книги.

Народний депутат виявився нездатним вести діалог з націоналістами у форматі «круглого столу».

Виступаючи перед журналістами Д.Снєгирьов підкреслив наступне: Проведення презентації напередодні Дня Соборності свідчить про її провокаційний характер. Мета цієї презентації , як і самої діяльності Народного Депутата Колесніченко-це поглиблення розколу між Сходом та Заходом України , розпалювання штучного протистояння між українцями обох берегів Дніпра. Тактика , яку обрали луганські націоналісти щодо презентації книги Колесніченко та запропонований ними формат « круглого столу» з метою пошуку вирішення спірних питань , а не дурнуваті пікети та кидання яйцями та поливання кефіром, наочно продемонстрували неготовність опонентів до таких методів ідеологічної боротьби. Демарш Колесніченко закінчився повним провалом , як інформаційним так і ідеологічним. Показовим моментом було те, що з сотень примірників книги « Гірка правда про ОУН-УПА», жодної книги не презентували представникам націоналістичних сил представлених ГІ « Права Справа» , незважаючи на моє особисте звернення , як до самого Колесніченко , так і до організаторів презентації. Користуючись нагодою я запрошую Колесніченко до відкритих дебатів та діалогу щодо питань діяльності ОУН –УПА , у будь якому форматі та будь якому місті України.»

Прес-служба ГІ « Права Справа»