Вбивць студента Індила не посадили (ВІДЕО).

Обвинувачуваного у вбивстві студента Ігоря Індила засудили на 5 років позбавлення волі без відбування покарання  з відтермінуванням на два роки.

Про це прямо із зали суду повідомив правозахисник Михайло Каменєв.

У обвинувачувальному вироку, який 5 січня зачитували у Деснянському районному суді, суддя вказував на незаконний характер утримання Індила в міліції.

“У вироку суддя згадав і широкий суспільний резонанс справи, яка знизила рівень довіри до МВС”, – повідомляє Каменєв.

Суд кваліфікував дії Приходька за ч. 2 ст. 365 Кримінального Кодексу “Перевищення влади або службових повноважень”. Також йому заборонено обіймати певні посади протягом двох років.

Сергій Приходько досі працює в тій самій міліції Шевченківського району. За час процесу його підвищили до капітана.

Суд , як і прокуратура, не зміг встановити, що призвело до важкої травми голови Ігоря, від якої він помер. Дільничого засудили за те, що він безпідставно затримав студента та силою затягнув його до камери.

Приходько та його адвокат вироком незадоволені. Обидві сторони планують подавати апеляції.

Під час зачитання вироку у суді перебувало до десяти бійців спецпідрозділу “Грифон”.

Як відомо, 18 травня 2010 року У Шевченківському районному відділку міліції загадковим чином загинув студент Ігор Індило.

Це вже друге рішення Деснянського суду у цій справі.

13 квітня  2011 року суддя Маргарита Васильєва вирішила, що прокуратура не з’ясувала причини смерті та відправила справу на дорозслідування. Але прокуратура домоглася скасування цього рішення.

23 грудня 2011 р. суддя Олексій Панасюк вже виніс одне рішення по цій справі, амністувавши колегу дільничного Сергія Коваленка.

httpv://www.youtube.com/watch?v=nCsfbWPdxaU

Джерела: Українська правда, Свідомо

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст