Великий Різдвяний концерт у Музеї Гончара

Перемикач мов

ПРЕС-РЕЛІЗ

Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара»
з нагоди РІЗДВЯНИХ СВЯТ

ЗАПРОШУЄ на

ВЕЛИКИЙ РІЗДВЯНИЙ КОНЦЕРТ

10 січня 2012 року, 19:00 – 21:30

Куті вам смачної, коляди гучної,
Щасливого Різдва і на весь рік добра!

Українська традиція відзначення Різдвяних свят незмінно пов’язана з колядуванням. За звичаєм колядки виконувались для побажання добробуту, злагоди, достатку, величали господарів і славили їхніх діточок. Дорослі та малі, що приходили віншувати господарів, моделювали їхнє благополуччя на цілий рік. Щедрими дарами віддячували тих, хто приніс гарну вістку про Різдво і бажав добра, здоров’я та щастя «цьому дому й усьому роду».

Колядки – унікальне явище народної культури, що давно зруйнувало межі свого традиційного побутування, народивши всесвітньо відомі класичні твори та знайшовши свої прояви у багатьох музичних жанрах.

10 січня на РІЗДВЯНОМУ КОНЦЕРТІ у МУЗЕЇ ІВАНА ГОНЧАРА прозвучать архаїчні піснеспіви зимового циклу з Поділля, Рівненщини, Чернігівщини, Київщини, Слобожанщини, Волині від фольклорних гуртів «КРОСНА»,  «БОЖИЧІ», «ВОЛОДАР», «РОКСОЛАНІЯ», «МИХАЙЛОВЕ ЧУДО», «РОЖАНИЦЯ», дитячих гуртів «БУДИМИР» і «РАЙГОРОДОК», колядки і щедрівки а cappella в класичних та сучасних обробках від молодшого складу хору хлопчиків Муніципальної  академічної чоловічої хорової капели ім. Л.Ревуцького, чоловічого секстету «AD LIBITUM» та камерного хору «ПЕКТОРАЛЬ» Пісенна традиція XV-XVIII ст. буде представлена ансамблем стародавньої музики «ХОРЕЯ КОЗАЦЬКА». Особливим супроводом концерту стане святошний різдвяний дзвін (дзвонник – Роман Захарченко).

Три приватні етнографічні колекції («КРОВЕЦЬ» www.krovets.com.ua, колекції Ігора Перевертнюка та Володимира Щибрі) представлять найкращі зразки традиційного зимового верхнього одягу для етнопоказу, що відбудеться в рамках Різдвяного концерту.

Настрій Різдвяного свята творитиме ЛЬВІВСЬКА МАЙСТЕРНЯ ШОКОЛАДУ.

Вхід – 50 грн.