Вимагаю продовження банкету або про реформи на Голопристанщині

В Голопристанському районі місцевою владою успішно впроваджуються «народні» традиції. Останньої середи кожного місяця районна державна адміністрація проводить колегії, на які запрошують і сільських голів.

Правда не для спільного вирішення нагальних питань, а для порядку. Без права голосу і особистої думки.
Голови, звичайно, їдуть щоб послухати якісь новини, поспілкуватися в «кулуарах» з колегами та щоб їх  «порахували» і не гнобили.
Сільські голови зазвичай брали з собою до району когось з апарату сільської ради, щоб поздавати звіти, порозвозити  по управліннях  документи, порішати  питання і т.ін.
Колегії  відбувалися, всі  все  вирішували  і  їхали  додому. Сумно.  Ніякої романтики.  Тому  РДА  на чолі  з  Олексієм Морєвим  вирішили урізноманітнити проведення районних колегій. І вже майже шість місяців адміністрація  проводить так звані «виїзні» колегії.  Скажете : і що тут такого?  Нормальна практика. Для адміністрації – так. А ось чи зручно це сільським головам, яким доводиться їхати хтозна куди, – ніхто не питав.
І де брати пальне щоб їздити одному голові просто на «витрішки» теж нікому не цікаво. Але найскладніше доводиться тому сільському голові, який приймає у себе колегію.  Він мусить на весь хорал «накрити поляну». За чий кошт?  Та хоч за свій власний. Як не може за власний, то мусить шукати і благати когось із місцевих  підприємців. А хто опирається, на того пан Морєв  зразу знаходить управу в особі міліції, прокуратури, УБЕЗ. Якщо  хтось вважає що це все робиться  добровільно, то глибоко помиляється. Не у тому стані зараз сільські громади  та їх керівники щоб так шикувати . А відмовитись не можна. Страшно.
Сьогодні чергова виїзна  колегія відбулася  у  селі  Таврійське о 10 год. в приміщенні  сільського Будинку культури , а «поляна» у кафе  навпроти.
About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.