Захаров: “Банкова планує бліц-криг з Васильєвим”

В адміністрації президента хочуть бачити на посаді Уповноваженого з прав людини колишнього генпрокурора Геннадія Васильєва.

Про це в коментарі Тижню розповів співголова Харківської правозахисної групи, кандидат на посаду омбудсмена Євген Захаров.
За його словами, була ідея затвердити його парламентською більшістю одразу після внесення кандидатури.
Однак Захаров наголосив, що колишній генпрокурор не може бути омбудсменом.“Це суперечить усім вимогам, які є до цієї посади у міжнародних стандартах з прав людини, – зазначив Захаров і додав, що Васильєв – цілком реальний кандидат на цю посаду.
“А чому ні? Своя людина, з Донецька. Скажуть, що він має великий досвід правозахисту як прокурор. Я дуже не хочу, щоб був Васильєв”, – сказав правозахисник.
Захаров підкреслив, що не знає, на кого зробить ставку Банкова, однак не відкидає жодного розвитку подій. При цьому він додає, що сам є малопривабливим для нинішньої влади як кандидат на посаду Уповноваженого ВР з прав людини.
“Головним моїм мотивом для висунення була інформація про те, що омбудсменом хочуть зробити колишнього генерального прокурора Васильєва. Генпрокурор не може бути омбудсменом за визначенням. Хоча я розумію, що шансів у мене вкрай мало. Я їм чужий, – сказав він.
“Банкова планує бліц-криг з Васильєвим. Тобто, висунути і тут же обрати, не чекаючи необхідних за законом 20 діб для розгляду кандидатури претендента, – зазначив Захаров.
А поставити свій підпис під зверненням на підтримку кандидатури Євгена Захарова ви можете тут