Андрій Парубій: Табачник має відповідати в парламенті за нищення української мови та історії

Викликати у парламент міністра освіти Табачника вимагає народний депутат Андрій Парубій. «Я публічно звертаюся до Погоджувальної ради Парламенту з пропозицією викликати Табачника для звіту щодо нових освітніх програм з української мови та української історії», – зазначив політик.

«Скорочення уроків української мови для 5-9 класів, та, практично, знищення “Історія України”, як предмету, це той рубікон, який перейшов цей українофоб», – наголосив народний депутат.

«Закриття українських шкіл, нищення незалежного тестування й повернення корупції в освіту, вичищення із освітньої галузі української мови – це далеко неповний перелік діяльності цього горе-міністра», – нагадав Андрій Парубій.

Також Андрій Парубій повідомив, що готує проект постанови Верховної Ради із рекомендацією звільнити Табачника з посади міністра освіти.

«Я також переконаний, що рано чи пізно Табачник буде відповідати за свої дії, спрямовані проти Української держави. І впевнений, що відповідати він буде відповідно до Кримінального кодексу», – підкреслив народний депутат.