Бібліотеки перетворюються на сучасні інформаційні центри

Одразу 27 біббліотечних систем з 4-х південних областей (Запорізької, Миколаївської, Одеської та Херсонської) пройшли конкурсний відбір програми Бібліоміст на отримання комп’ютерного обладнання і будуть модернізовані до осені 2012 року.

Бібліотеки-переможці були визначені у ході відкритого конкурсу комісією експертів, яка складалась із представників Міністерства культури України, Української бібліотечної асоціації, провідних українських бібліотек, а також міжнародних та національних громадських організацій. Заявки бібліотек оцінювались, зокрема, за такими критеріями: чітке розуміння потреб громади, спроможність
налагодити партнерство з владою та громадою для реалізації проекту та зацікавленість у наданні громадам інноваційних послуг. Необхідною умовою конкурсу також було зобов’язання з боку місцевої влади взяти на себе витрати на Інтернет-підключення та забезпечити участь бібліотекарів у тритижневих тренінгах з новітніх бібліотечних послуг, що проводитимуться у тренінгових центрах
програми «Бібліоміст» на базі обласних універсальних наукових бібліотек.

На додаток до грантів та технічної допомоги від програми місцева влада виділяє кошти на ремонт приміщень бібліотек та
придбання нового обладнання. Список бібліотек-переможців опублікований на веб-сайті програми «Бібліоміст».

Перемога в конкурсі дасть змогу 121-й бібліотеці-філії, включно із сільськіми, отримати загалом 393 сучасних комп’ютера та 107 комплектів периферійного обладнання.  Це допоможе бібліотекам надавати своїм читачам сучасні послуги та поступово перетворюватися у новітні інформаційні центри.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.