Кабмін відкличе законопроект про вищу освіту, щоб внести в Раду новий

Кабінет Міністрів готовий відкликати зареєстрований у парламенті законопроект про вищу освіту і внести на розгляд Верховної Ради новий, над яким працює робоча група.

Про це у вівторок під час консультацій з громадськістю щодо законопроекту “Про вищу освіту” заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров.

“Ми за процедурою повинні внести цей законопроект на розгляд уряду, і уряд прийме рішення про направлення цього законопроекту до Верховної Ради і відкликання попереднього варіанту. Тобто, ми ще раз його відпрацюємо у робочій групі. Потім запустимо його у роботу Апарату уряду, щоб усі відповідні служби його опрацювали, оскільки нам виконувати цей законопроект і нести за нього відповідальність”, – зазначив Азаров.

Він підкреслив, що протягом двох тижнів робоча група доопрацює законопроект з юридичної точки зору і до цієї роботи також будуть залучені представники Міністерства освіти, які “професійно опрацюють всі ті питання, не змінюючи ідеології та концепції законопроекту”.

Прем’єр висловив сподівання, що до кінця поточної сесії Верховна Рада ухвалить закон про вищу освіту з тим, щоб вже з 1 вересня він набув чинності.

Укрінформ