Московська п’ята колона в Латвії

Чим ближче президентських виборів в Росії, тим більшу активність проявляє російська п’ята колона. Тим разом ,,бідні та гноблені” російські зайди в Латвії придумали референдум щодо надання російській мові державного статусу. Російські шовіністи не можуть примиритися з розвалом більшовицької імперії і намагаються хоча через мить пожити ілюзіями давньої величини.

Чим була ця ,,величина”, підкореним народом добре відомо. Гноблення, переслідування, голодомор, концтабори, примітивізм, насильство, корупція і нахабна русифікація – ось що принесло із собою московське ярмо. Зрештою, це саме стосується громадян РФ. Російська держава не шанує своїх громадян, ошукує їх, обкрадає а навіть винищує (Кавказ). На тому має полягати винятковість російського народу? Росіяни, які самі не вилявляють поваги до нацменшин на своїй території, намагаються для себе якихось спеціальних привілеїв. Яким правом?

Чергова провокація в Латвії здійснена московськими КГБістами тим разом не спрацювала. Путін та його команда не маючи передвиборчої програми, грає старою картою – імперським шовінізмом. Українці вже почули заяви відносно Криму. Хто наступний після України та Латвії?

Натомість ,,невдоволені” росіяни, які проживають на території Латвії і яким не подобається латвійська мова, повинні залишити цю прибалтійську республіку і виїхати до Росії. Там зустріне їх добробут, свобода слова, зрозуміння та доброзичливість з боку скорумпованих чиновників.

Андрій Сидор