Олександр DADDY Попов: Шанс.

«Не тот расклад – начальники грустят».
Старовинна «народна» пісня ЦВК.

Приголомшене покращенням українське суспільство очікує жовтневих виборів до ВР, як свого часу очікував виходу на волю по УДО нинішній наш рехворматор і євроінтегратор.

Не тільки «начальники» відчувають можливість «не тих» розкладів на осінніх виборах.

На партійну якість ми вплинути просто не встигнемо. Головне – це партіям КОДу не пересваритися. Ну, і ефективно має спрацювати ініціатива «ЧЕСНО» і «відфільтрувати Раду».

На цих виборах суспільство може реально вплинути на якість мажоритарників. Мої міркування базуються на прагматичному, а може й цинічному розрахунку:

За словами політиків-учасників КОДу, зараз завершуються переговори про розподіл між опозиційними силами мажоритарних округів.

З іншого, синє-білого табору долітають ковалки інформації про те, що київські мажоритарні округи, попри невизначеність їх кількості і меж, вже теж мають своїх кандидатів. Називають прізвища регіоналів М.Луцького, В.Горбаля, екс-«космонавтів» О.Довгого, А.Шлапак, тощо.

На щастя, період фрустрації в суспільстві закінчується – янукОВОЧі не тільки почули, а й дістали практично всіх. Українці, що мають досвід Помаранчевої Революції, мовчки і покірно в стайні не стоятимуть.

Лінивий чи зовсім тупий не писав в останні півтора-два роки про попит суспільства на нових політиків. Але попит є не на «нові – молоді» обличчя із старими мізками, а на політиків з нової ідеологією, з власним баченням майбутнього країни, із зрозумілими, раціональними програмами і готовими прозорими механізмами їх втілення.

На щастя, громадські ініціативи, такі як САМ, Українська Альтернатива, Ми=Є, ЧЕСНО об‘єднали розумних, освічених, небайдужих українців і вони цілком здатні (а можливо і повинні) висунути таких нових, перспективних, достойних кандидатів по мажоритарних округах.

Є серйозна небезпека, що в результаті неузгоджених дій опозиційних (?) партій, що входять до КОДу, і громадських ініціатив на мажоритарних округах може утворитися така ситуація, що, наприклад, Лесику Довгому на окрузі буде протистояти Зорян Шкіряк з «Нового Києва» і Володимир В‘ятрович з САМ, або Дмитро Крикун з Ми=Є.
Пояснювати не має потреби? – переможе Довгий.

Ми маємо можливість впорядкувати передвиборчий «броунівський рух», якщо:
а) хоча б тимчасово (тактично) об‘єднаємо всі громадські ініціативи в єдиний рух «Шанс України».
б) висунемо своїх власних кандидатів по мажоритарних округах;
в) висунемо вимогу до КОДу аби наші кандидати були включені в загальнонаціональний розподіл округів між кандидатами-мажоритарниками, яких висуватиме опозиція, і доб‘ємося виконання цієї вимоги.
г) об‘єднаємо зусилля з КОДом задля забезпечення чесних виборів (члени ДВК, ОВК, спостерігачі тощо).

Якщо ми цього не зробимо і не використаємо шанс, то я нам не заздрю.

«А остальное додумайте сами» (с) Харант.
Країною переможно шириться «Мурка» у виконанні заст. генпрокуроа Р.Кузьміна.
Завіса.

5 Comments

  1. Mozhe pan Daddy poyasnyt’, czym KOD yakisno kraszyj vid PR? A todi sze raz proarhumentue, dlia czoho molodym ta czesnym ednatysia zi starym ta shachrauvatymy?

  2. Для подруги “Дзвінкої” з далекої заокеанської боївки поясню:
    КОД відрізняється від ПР хоча б за 2 параметрами:
    1) в КОД входить восвобода, а в ПР поки що ні.
    2) в КОД немає осіб з кримінальним минулим – на відміну від ПР.

    Не має потреби у підміні понять: я не пропоную молодим і чесним єднатися зі старими шахраями. Я пропоную громадським ініціативам координувати дії з КОДом аби уникнути протистояння в мажоритарних округах і спільно протистояти фальсифікаціям влади.

  3. Opa-lia! Nema kryminal’nykiv? A z czyei podaczi z’yavyvsia u Verchovnij Radi lozyns’kyj? A vyvodok pedofiliv? A “tushky”? Vy nazyvaete kryminal’nykamy til’ky tych, koho vzhe zasadyly? OK! Madam Yul’ka dlia vas ne kryminal’nycia?
    V czomu, do reczi, opozycijnist’ KODu? Vony szos’ proponuut’ narodu? “Yuli-voliu”?! Oce mae zihrity, nahoduvaty, daty robotu i hidne majbutne? Nu-nu. Vzhe maemo deshevyj haz. I, krim toho, prosto hydko sluchaty pobrechen’ky vsich cych butivciv.

    • “Дзвінка”, випускаю Ваш коментар з модераційної черги тільки аби всім була помітна Ваша печерна дурість. На закиди відповідати навіть не цікаво, бо що ж можна відповісти на “гав-гав” ? :)
      Можете, до речі, далі не намагатися щось поставити, бо подальша Ваша графоманія з модераційної черги не вийде – досить і того, що ви вже написали :)

  4. Де та українська громада ?, що :Проведе люстрацію діючій владі (починаючи з ГПУ,СБУ,МВС) що потонула в корупції; Відновить графу «Національність» у паспорті; Відновить фінансування освіти; Відновить фінансування будівництва соціального житла;Поверне вкрадені заощадження Ощадбанку; Припинить лихварську діяльність банків; Отримає відшкодування з Росії: за багаторічні репресії, за голодомори, за рабську працю в Сибіру; Притягне до відповідальності екс-президентів за розвал економіки держави; Магнато-олігархи повернуть народу загарбані надра; =загарбані землі; Поверне народу з закордонних банків капітали викрадені магнато-олігархами; Забезпечить працюючим європейську зарплату, А НЕ АЗІАТСЬКУ-МІЗЕРНУ; Позбавить депутатів ВзР з середньостатистичною платнею, всіх пільг та привілеїв; Гарантуватиме перед народом референдум, через 2 роки, на продовження своїх повноважень; (Перелік вимог може бути продовженим..) Інакше – це та сама БОРОТЬБА ЗА «КОРИТО».

Comments are closed.