Підсумки протистояння біля ст.м.”Лісова”


Постоявши на морозі, посперечавшись з підприємцями про те, хто кому перешкоджає: підприємці виконанню судового рішення, чи державні й комунальні служби – проведенню мирних зборів підприємців, судові виконавці пішли з місця події разом з ксерокопіями дивних документів, за допомогою яких вони намагалися переконати підприємців здати свої робочі місця “без бою”.
На око складно визначити, чи то так потужно вплинув на них вигляд камер телебачення (пізнувато, але прибули), чи телефонний дзвінок депутата Кармазіна, але пішли рішуче і швидко, прикриваючи обличчя від камер телевізійників. Щоправда, обіцяли повернутися 22 числа. Виправлять помилки у документах? Здобудуть нові рішення? Буцім-то прийдуть перевірити, як підприємці демонтують ятки власними силами.

Підприємці міркують про подальші дії.

На окрему увагу заслуговує епізод, коли судовий виконавечь почала кликати: “Гдє мої понятиє?!” та “Хто згодний бути понятими?” Фрази народові сподобалася. Залунали відповіді: “Почём понятые?” та “Янукович хоче бути понятим!”.
Нанятиє “Понятиє” пройти кріз розсерджений натовп не наважилися. Понятих для такої справи не знайшлося.

Міліція безпосередньо на місці події була присутня в невеличкій кількості і поводилася чемно.
Керівник ТОВ “ЖенСан” (Замовника демонтажу) шантажував підприємців, кажучи, що якщо не підпишуть угоду з очолюваною ним фірмою, то будуть вимушені перебиратися торгувати у Бровари.

Близько 12-00 на місце події було викликано швидку. Двом жінкам з тих, кому від хвилювання було недобре, надано медичну допомогу.

Зусилля Вільної профспілки підприємців України підтримали представники інших громадських об’єднань.