Суд США відхилив позов Луценка до генпрокурора

Федеральний суд округу Колумбія відхилив позов екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка до Генерального прокурора країни Віктора Пшонки та декількох його підлеглих.

Про це повідомляє УКРІНФОРМ із посиланням на Російське агентство правової та судової інформації.

Суд відхилив позов у зв’язку з тим, що позивач не виконав його розпорядження без пояснення причин. Зокрема, суд зобов’язав Луценка і його представників інформувати суд про те, як проходить повідомлення відповідачів. Звіт повинен був надійти ще 8 лютого, проте в базі суду порожньо.

Луценко, обвинувачений в Україні у перевищенні повноважень, подав позов до Генпрокурора і декількох його підлеглих у грудні 2011 року. Екс-глава МВС вимагав визнати його кримінальне переслідування незаконним і політично вмотивованим, а також компенсувати йому моральну шкоду.

Зокрема, він звинувачував відповідачів у порушенні його права на недоторканність особи шляхом незаконного арешту і необгрунтовано довгого утримання під вартою. Крім того, екс-міністр стверджує, що він піддавався нелюдському і такому, що принижує його гідність, поводженню.

Крім Пшонки відповідачами за позовом виступали його перший заступник Ринат Кузьмін, а також співробітники генпрокуратури Сергій Войченко та Антон Зінченко.

Печерський районний суд Києва призначив оголошення вироку на 27 лютого.

Укрінформ