У «ЄВРОгуртожитках» НПУ імені М.П. Драгоманова замерзають студенти

Не дивлячись на наказ Міністерства освіти і науки, молоді та спорту від 27 січня 2012 року № 81 «Про роботу навчальних закладів в у мовах низьких температур», яким очільникам навчальних закладів, в тому числі вищих, було доручено приймати рішення про призупинення навчально-виховного процесу при зниженні температури повітря до мінус 20 градусів Цельсія, в НПУ імені М.П. Драгоманова вирішили не виконувати цього доручення, аргументуючи це тим, що температурний режим в навчальних аудиторіях цілком задовільний для продовження навчального процесу. І хоча в деяких окремих аудиторіях все-таки дуже холодно, то загалом по університету ситуація з температурою не критична. Але…
Але схоже, що адміністрація вишу абсолютно забула про кілька тисяч власних студентів – мешканців гуртожитків. Вдень температура в гуртожитках подекуди не перевищує 15 градусів Цельсія, а вночі опускається до 10-11. І це при тому, що згідно санітарних норм, температура в жилих приміщеннях має бути 20-22 градуси і пряму відповідальність за це несе адміністрація навчального закладу на балансі якого стоять гуртожитки (САНІТАРНІ НОРМИ, ОБЛАДНАННЯ І ЗМІСТУ ГУРТОЖИТКУ ДЛЯ РОБІТНИКІВ, СТУДЕНТІВ, УЧНІВ СЕРЕДНІХ СПЕЦІАЛЬНИХ НАВЧАЛЬНИХ ЗАКЛАДІВ І ПРОФЕСІОНАЛЬНО-ТЕХНІЧНИХ УЧИЛИЩ).

Мало того, що ніяких заходів, окрім наказу студентам заклеїти вікна, вжито не було, ситуація доходить до абсурду. Щоденно адміністрацією гуртожитків влаштовуються рейди під час яких у студентів відбирають обігрівачі і електричні чайники. Аргументується це тим, що проводка не витримає навантаження. Подібні заяви викликають лише подив, адже частина гуртожитків НПУ була відібрана для поселення фанатів під час майбутнього чемпіонату Європи з футболу і гуртожитки мали отримати влітку суттєве фінансування з держбюджету на ремонт і модернізацію, в тому числі і електропроводки. Цікаво, як з такою аварійною проводкою, туди мають селити європейців? Значна частина студентів не дочекавшись офіційного дозволу від керівництва роз’їхалась з гуртожитків по домівках. Здоров’я таки важливіше за науку. Середня відвідуваність в університеті ледь дотягує до 50%. Ті ж студенти, які мужньо лишилися, мусять, в прямому сенсі цього слова, терпіти знущання над собою з боку адміністрації. Батареї в гуртожитках ледь теплі, гаряча вода насправді зовсім не гаряча, кухні і коридори – взагалі не опалюються. Дехто зі студентів ночує у спальних мішках, а не на білизні. В окремих гуртожитках, як, наприклад, у гуртожитку №8, сьогодні був зафіксований новий рекорд. Температура вночі в добре утепленій кімнаті з заклеєними вінками опустилася до 9 градусів. При цьому в частині кімнат цього ж гуртожитку на всю ніч вимкнули електроенергію, а кухні, де можна було б хоча б зробити собі гарячого чаю, працюють за розкладом. Таким чином, враховуючи що студенти в НПУ вчаться в кілька змін, частина з них не має нормальної можливості зробити домашні завдання або приготувати собі чогось гарячого.
Враховуючи, що на численні звернення студентів до адміністрації відповіді не було, нам не залишилося ніякого іншого виходу, ніж звернутися за допомогою до ЗМІ з проханням втрутитися в ситуацію. Ми вважаємо, що необхідно терміново приймати рішення, згідно наказу міністерства, про призупинення навчального процесу, і відпускати студентів, що проживають в гуртожитках, по домівках. Крім того посадові особи, які повинні були забезпечити підготовку гуртожитків до зимового періоду, а саме Директор студмістечка і Проректор з економіки і організації навчально-виховної роботи, мають понести сувору дисциплінарну відповідальність за невиконання власних обов’язків.

Контактна особа: студент ІІ курсу Інституту інформатики НПУ імені М.П. Драгоманова – Кротенко Ілля (096)9590143

12 Comments

  1. На даний момент у кімнаті восьмого гуртожитку 13 градусів Цельсія.Вночі було 9 градусів. Більшість жителів гуртожитку хворіють.Замість того, щоб піти нам назустріч, адміністрація гуртожитку нас же і звинувачує в усьому. Учора були збори поверхів, на яких комендант гуртожитку висловлювала своє незадоволення скаргами студентів, тому що “тільки вміють 24 години на добу скарги писати”. Напевно, ми повинні були подякувати…

  2. бля піздецььь холодно,ще й сцуки воду отключили ….последний герой хуй сосе в порінянні з нашими умовами проживання!!!!!!

  3. Нічого не можу сказати, в 8 гуртожитку і вода гаряча є, і батареї скрізь гарячі!!!!! Хоч і є певні нюанси, але я вважаю, що якби не було необхідності,адміністрація б ухилилася вживати якісь заходи, вона просто непокоїться про наше життя і здоров”я!!!!!

    • Я так розумію це хтось зі студради або адміністрації пише.

  4. Ой, люди шо ви пишете!!!!!Зараз зима на дворі, і холодно скрізь… А з приводу кухонь, кімнат в гуртожитку, це ж не від адміністації залежить, а від Київгаз або Київкомуненерго!!!І насправді це смішно, “студенти не можуть вчитися” в гуртожитку, а в аудиторіях в рукавицях пишуть і нормально!!!!

    • Графік роботи кухонь напряму залежить від адміністрації. Бо замість того щоб залишити газові плити кілька років тому було витрачено тисячі гривень на встановлення нікому непотрібних електричних через які тепер студенти не можуть собі обігрівачі використовувати. Крім того адміністрації університету потрібно було заздалегідь подбати про підготовку до зими, а не красти виділені гроші.

    • отже писати в рукавицях це нормально? :D лол
      я навчаюся в ЛНУ ім. Івана Франка, в нас в гуртожитках тепло :) зараз сиджу в самих трусах в кімнаті))

  5. Я можу сказати, що у гуртожитку № 8 прохолодно – але не на стільки, щоб аж замерзати. Батареї в кімнаті гарячі, вода гаряча постійно є. Жити можна.

  6. О ну да, конечно, причем здесь администрация? Именно она должна заниматься этими вопросами, обращаться в КиевГаз и Киевкомунэнерго, тд. У нас в комнате очень холодно, сидим в курточках зимних и в рукавицах, в некоторых комнатах теплее, не спорю, но у нас батареи ели тёплые и грибок на стене ростёт, обращались к коменданту, но к нам так никто и не пришёл, никак этот вопрос с их бока не решается. Это что, издевательство? Еврообщежитие значит…да, европейцы если бы увидели в чём и в каких условиях мы действительно живём, они были бы в шоке!

  7. Ребята, ТСН на 1+1 нужно пригласить в гости в 8 общагу, “чайку попить”, “согрется”, “на лифте прокатиться”!

  8. Що?! 8 гуртожиток НПУ Драгоманова, це саме найгірше місце проживання! Це жахливі умови проживання! В Зимку антарктичний холод, плюс до того студрада відбирає у студентів ел.чайники, кипятильники, обігрівачі!Стягуючи за це штрафи. в доволі великих сумах!
    Про ще йде мова, комендант хвилюється за наше здоров”я?! Не правда!!!! У студради та комендаета в кімнатах, чомусь і досить тепло та є всі прибори в кімнатах, плюс мікроволновки! А студентам цього не можна! Де ж справедливість?! Від таких умов хворіють дуже сильно студенти-травма на все життя! А відповідати ніхто не буде!

Comments are closed.