У Карпачової замислилися, чим Ніна Іванівна займалася….

Не так давно все ще Уповноваженому ВРУ з прав людини Ніні Карпачовій було надіслано запита з проханням надати інформацію про:

“1. Кількість звернень громадян про захист порушеного права на інформацію (ст.34 Конституції України), кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження.

 2. Кількість звернень громадян про захист порушеного права на звернення (ст.40 Конституції України), кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження

 3. Кількість звернень громадян про захист порушеного права на мирні зібрання (ст.39 Конституції України), кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження.

 4. Кількість звернень громадян про захист порушеного права на свободу совісти та віросповідання (ст.35 Конституції України), кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження.

 5. Кількість звернень громадян про порушення щодо них суб’єктами владних повноважень частини першої ст.19 Конституції України, кількість випадків порушення провадження, кількість відмов у порушенні провадження”.

Відповідь представника Уповноваженого стосувалася чого завгодно і містила багато цифр, але відповідей на саме ці поставленні запитання там не знайшлося.

Враховуючи цю прикру обставину, до Ніни Іванівни 30.01.12 прилетів повторний запит, відповідь на який виглядає так:

Відповідно до п.4 ст.20 Закону України “Про доступ до публічної інформації” “у разі  якщо  запит  стосується  надання  великого  обсягу інформації  або потребує пошуку інформації серед значної кількости даних,  розпорядник  інформації  може  продовжити  строк  розгляду запиту до 20 робочих днів”.  Тож строк вже завершується, ждьом-с. Почитати (або може і не прочитати) з перших вуст про показники діяльности пані Карпачової буде тим цікавіше, що наближаються вибори нового Омбудсмена.