31 березня: Міжнародний марш на захист безпритульних тварин в Україні “FAIR PLAY”

Дата – 31-ше березня

Час – 12.00 – 14.00

Маршрут: Парк Шевченка – Бульвар Шевченка – Хрещатик – Майдан Незалежності.

Збір у парку Шевченка, біля пам’ятника, об 11:30, старт маршу о 12.00.

Ініціатори – громадяни Німеччини, “Всеукраїнський Рух Захисту Тварин “За Життя”, Facebook-рух “Земляни”

31 березня активісти та небайдужі громадяни вийдуть на вулиці Німеччини, Італії, Австрії, Угорщини, Нідерландів, Хорватії, Греції, Чехії, Франції, Іспанії, Швейцарії, Польщі, Росії, Білорусії, Казахстану та України, щоб зупинити вбивства безпритульних собак та котів, що вчиняються місцевими комунальними службами в України під приводом «зачистки території» напередодні «Євро 2012».

Наші вимоги:

До президента України В. Януковича:

1. Видати указ про введення мораторію на фізичне знищення безпритульних тварин комунальними службами до ухвалення нового законодавства, що унеможливить вбивство.

2. Зобов’язати правоохоронні органи розслідувати випадки отруєнь та відстрілів безпритульних тварин (факти додаються).

3. Зобов’язати правоохоронні органи розслідувати діяльність так званих «догхантерів», що координують свої дії на сайті vreditelyam.net та заблокувати доступ до цього злочинного ресурсу на території України.

4. Ініціювати перевірку КРУ та прокуратурою діяльності комунальних служб, яким доручено виконання функції по контролю за чисельністю безпритульних тварин, зокрема й витрачання ними бюджетних коштів.

5. Імплементувати в Україні європейський досвід вирішення проблеми безпритульних тварин шляхом стерилізації та утримання в притулках.

До Верховної Ради України:

1. Негайно ратифікувати Європейську конвенцію захисту домашніх тварин.

2. Підтримати законопроект про внесення змін до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», який реально унеможливить вбивства безпритульних тварин.

До мерів українських міст та міських рад:

Негайно відсторонити комунальні служби, які заплямували себе багатотисячними вбивствами безпритульних тварин, від будь-якої діяльності з безпритульними тваринами. Передати цю функцію підприємствам громадських організацій зоозахисного
спрямування при фінансовій підтримці держави та органів місцевого самоврядування.

Контактні особи:

Яна Ренк 098 055 50 46
Вікторія Світлова 050 669 52 29