Активісти ініціативи “Дайте пройти” залишатимуть перші наліпки на автомобілях порушників

Завтра, 22 березня, активісти facebook-спільноти “Дайте пройти” організовують рейд в центрі Львова по місцях, де автомобілісти найчастіше порушують правила стоянки та паркування. Про це повідомляють на офіційній сторінці інтернет-ініціативи.

“Наліпки (діаметр – 30 см) клеїмо на лобове скло, але лише тим автомобілям, які заважають пішоходам. Коли водій в салоні, просимо перепаркуватись, якщо чуємо відмову – ліпимо. Якщо водій зриває наліпку, клеїмо наступну, доки не передумає”, – пише активіст ініціативи “Дайте пройти” Левко Стек.

Нагадаємо, у лютому міські посадовці Львова заявили, що практично не мають впливу на водіїв, що порушують правила стоянки та паркування.

“Станом на сьогодні місто майже не має важелів впливу на незаконно припарковані автомобілі. Евакуатори ми не можемо використовувати… Зараз реально вплинути на водіїв можуть лише працівники ДАІ”, – цитувала слова директора ЛКП «Муніципальна дружина» Семена Мисяка прес-служба ЛМР.

Пізніше, 14 березня, під час проведення конкурсу “Міс Львів 2012”, навпроти Львівського оперного театру водії (порушуючи правила) припаркували, за різними даними, від 20 до 60 машин. А працівники міського управління ДАІ Львова, яких викликав активіст спільноти “Дайте пройти” Левко Стек, склали усього “більше 10 протоколів”.

“Був вражений такою штукою: інспектор повідомляє водію про порушення і хоче складати протокол. Той просто закриває двері, тисне на газ і зі скреготом втікає. Я запитую в даівця – і шо далі?? Відповідь – нічого”, – повідомляв Л. Стек.

Зазначимо, за даними прес-служби Львівської міської ради, у Львові є 100 офіційних паркувальних майданчики (більше ніж 3 тисячі місць), з яких – в центрі 32 звичайних майданчики, 15 майданчиків для службового паркування і 4 для туристів.  Штраф за паркування у забороненому місці  складає 255-340 грн.

http://tvoemisto.tv

1 Comment

  1. а влада побудувала достатньо парковок, щоб водії не ставили свої автівки на тротуарах?

Comments are closed.