Анна Усік: Мажори

Друзі з Луцька вийшли на Театральну площу з плакатами “Мажори вбивають – влада покриває”. Так підтримали всеукраїнську акцію протесту з вимогою засудити трьох миколаївців, які 8 березня зґвалтували й підпалили 19-річну Оксану Макар.

Серед них – син колишнього голови Єланецької райадміністрації 23-річний Максим Присяжнюк. Його відпустили з відділку міліції після того, як зізнався у зґвалтуванні.

– Тепер восторжествує справедливість, – каже подруга Ірина по телефону.

Наступного ранку їду маршруткою №302. Біля Жулянського мосту нас підрізає чорний Mersedes із затонованими вікнами. Водій маршрутки на швидкості 50 км/год зачіплює бампер легковика, розбиває свою фару і з’їжджає на узбіччя. Іномарка гальмує за 20 метри, здає назад. Її водій під 2 метри зросту. Вискакує із салону у білій обтягуючій футболці.

– Сука, тобі дороги мало? – вискакує зі свого місця наш водій, грюкає дверцятами.

– Ты че, дед? Жить надоело? Cейчас папа приедет и разберется.

На Vertu хлопець набирає якийсь номер:

– Александр Николаевич, нужно подъехать. Мне задок один хрен разрисовал. Денег хочет.

У маршрутці пасажири затихають. Блондинка затуляє вуха 3-річному сину.

За 4 хвилини перед Mersedes’ом паркується Lexus. Звідти вискакують троє бритоголових чоловіків. Дають водієві маршрутки кілька 200-гривневих купюр.

– Нє, ну мужики, ну не прав сопляк, – виправдовується той.

Ховає гроші в кишеню, сідає за кермо. За аеропортом “Київ” минаємо стовп із вінком. На цьому місці кілька років тому розбився син одного з депутатів.

– Справедливість восторжествує, – заспокоює водія рудовусий пасажир. – Папа за аварію заплатить, від тюрми відкупить, але як син п’яний у стовп уріжеться, то мільйони не поможуть. Бога долари не цікавлять.

Газета по-українськи