Фарс на судовому процесі через політичні презервативи в Сумах

27 березня відбулося третє судове засідання у справі по роздачі презервативів із зображенням, схожим на Януковича в Сумській міськраді.

Депутати з Партії регіонів Ігор і Юрій Перепека, а також директор КП «Муніципальна охорона» Володимир Дихтяр, якого недавно виключили з фракції «Батьківщина», не лише засудили дану роздачу біло-блакитних презервативів у міськраді. Вони висловили протест проти роздачі контрацептивів у школах та університетах. “Якщо дозволити проводити такі неузгоджені акції в приміщенні міськради, то скоро ці акції почнуться в університетах і школах…” заявив Юрій Перепека.

Це звучало дивно, адже, як відомо, контрацептиви вільно роздаються в закладах освіти в рамках державних та благодійних програм боротьби з ВІЛ-СНІДом.

В той же час депутати Семен Салатенко і Олександр Хоруженко вважають роздачу «політичних» презервативів нормальним вираженням громадської позиції. За їхніми словами, у тій же міськраді постійно роздаються різного роду рекламні флаєра, що ніколи не викликало жодних претензій з боку чиновників.

Розгляд справи звівся до одного питання: чи роздавав Андрій Рибалко презервативи поодинці або у складі групи молодих людей. У судовому засіданні оголошена перерва до 30 березня.

“Дане судове засідання нагадувало фарс. Вже другий суддя. Справа відправлялась на доопрацювання. Купа свідків. Депутати від ПР виступають проти контрацепції і називають міськраду мало не храмом. І все це по адміністративній справі. Безпрецедентний випадок в українському судочинстві.” – коментує подію підсудний Андрій Рибалко.

Нагадаємо, 29 лютого перед входом в сесійний зал, де проходила сесія Сумської міськради, голова обласної організації громадський активіст Андрій Рибалко роздавав презервативи із зображенням, схожим на Януковича. Його підозрюють в організації незаконної акції, про що складений адмінпротокол.