Громадськість десяти регіонів України закликала КОД створити єдині списки на виборах

Громадські та політичні організації Київщини, Харківщини, Хмельниччини, Одещини, Луганщини, Тернопільщини, Донеччини, Сумщини, Чернігівщини та Запоріжжя направили звернення до КОДу із закликом про створення єдиного списку від опозиції на парламентських виборах 2012 року. Відповідні звернення були ухвалені на круглих столах за участі громадськості, які відбулися у цих регіонах протягом березня.
Зокрема, представники громадськості Запоріжжя вважають, що  тільки спільними зусиллями усіх опозиційних сил можна здолати режим Януковича-Азарова та здобути перемогу на виборах до Верховної ради. «Твердження про похід на вибори трьома колонами є помилковим, адже українська історія вже знала приклади розрізненості та відсутності координації між патріотичними силами, що завжди закінчувалися поразкою опозиційного табору», – говориться у зверненні.
Громадськість також застерігає опозицію від створення «закритих» списків, сформованих на особистих симпатіях або вузькопартійних принципах, та наполягає на доцільності проведення праймеріз для визначення найбільш рейтингових кандидатів від опозиції на мажоритарних округах. «Кандидати в одномандатних округах, які претендують на статус «єдиного кандидата від опозиції», мають визначитись шляхом проведення попередніх виборів (праймеріз) для того, щоб відповідати публічно визнаним критеріям добропорядності і фаховості», – говориться, зокрема, у зверненні громадських організацій Київщини.
Також представники патріотичних організацій та партій оголосили про початок кампанії «Український вибір – 2012» у своїх регіонах, для підтримки ініціатив опозиції та захисту чесних виборів на місцевому рівні.
Звернення до опозиції підписали більше ста громадських та політичних організацій з десяти регіонів України. Серед підписантів: ГІ «Оновлення країни», Українська Всесвітня Координаційна Рада, ГПО «Українська Справа», УНА-УНСО, ДО «Українська Національна Рада», ВМГО «Молодіжний Націоналістичний Конгрес», Громадський рух «Спільна справа», Українська асоціація студентського самоврядування, Комітет визволення політв’язнів, Координаційна Рада ХОГО «Зелений Фронт», ГІ «Національна пам’ять», Молодіжне об’єднання  народних дипломатів, ГО «Центр розвитку» та ін.

Received:  Mon, 19 Mar 2012 04:50:53 -0700 (PDT) with HTTP;
X-Originating-IP: [193.41.4.78]

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.