“Наїзди” на прихильників українського кіноперекладу частішають

Виклик адміністрацією кінотеатру “Флоренція” 2 березня міліції з приводу роздачі активістами Громадянського руху “Відсіч” листівок із закликом бойкотувати показ фільму “Примарний вершник: дух помсти”, який був дубльований компанією “Інтер-фільм” для показу в Україні виключно російською мовою, став лише першою ластівкою.

4 березня охорона й адміністрація кінотеатру “Супутник” зі словами “якби ви роздавали листівки проти мобільних телефонів біля радіоринку від вас би й кедів не лишилося б, і тут так само….” спробували перешкодити хлопцю та дівчині з “Відсічі” роздавати листівки біля кінотеатру, але за відсічан вступилися перехожі, які майже фізично довели, що громадяни мають право за територією, яка не належить кінотеатру, відстоювати свою позицію.

5 березня біля кінотеатру “Ультрамарин” іншу пару (хлопця й дівчину) оточили 5 охоронців, які кричали, матюкалися, називали відсічан нацистами й “бандерами”, намагалися видерти листівки, штовхали й погрожували фізичною розправою. Після того як активісти “Відсічі” викликали міліцію, четверо охоронців зникло з мсця подій, і лише один лишився з ними сперечатися (вже відносно мирно). Але за 35 хвилин міліція так і не приїхала, відсічани роздали всі листівки та пішли.

Вдруге “відзначилась” і “Флоренція”, хоча й більш “цивілізовано”. Активістам “Відсічі” пригрозили, що викличуть міліцію, ті не заперечували і продовжили роздавати листівки. Міліція не приїхала. Мабуть, пам’ятаючи попередній виклик і його наслідки, охорона “Флоренції” просто вирішила взяти активістів “на понт”. Громадянський рух “Відсіч” збирається відповісти на такі дії адміністрацій кінотеатрів ще більш активною “бандерівщиною і нацизмом” роздачею листівок із закликом не ходити на кінофільм, який не має українського дубляжу.