Правоохоронці Рівного затримали учасників мирної акції

Таке театралізоване дійство відбулося в місті Рівне 27 березня на знак підтримки херсонських студентів, яких правоохоронні органи переслідують через розклеювання листівок із «неправдивими», на їх думку, чутками про Президента України Віктора Януковича

Акція розпочалася о 11.00, з роздавання листівок. Після цього за сигналом було оголошено «Жайворонок.. жайворонок.. прийом.. це орел.. Операцію починаємо». Кілька інших активістів одягнених в камуфляж уособлюючи в собі працівників правоохоронних органів України провели театралізоване затримання учасників акції які роздавали листівки.

Вже під час проведення акції правоохоронні органи цікавилися контактними даними організаторів, хоч органи влади були повідомленні в офіційній формі про проведення заходу.

«Зміст листівки – це не головне. Головне – подолати страх серед молоді, коли за активний прояв своєї позиції відбувається необґрунтоване переслідування, коли намагаються покарати лише за публічне оголошення своєї думки», – заявляє МАМА.

«Наша сьогоднішня акція – це попередження міліції. Якщо студентів будуть переслідувати і далі, заклеїмо цими листівками пів-України», – попереджують організатори акції.

Акція відбулася у Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Києві, Луганську, Львові, Миколаєві, Котовську, Полтаві, Рівному, Сумах, Тернополі, Харкові, Чернівцях, Мукачевому, Ужгороді, Севастополі та Хмельницькому.

За щойно отриманими даними, в Донецьку було затримано учасників акції.

За додатковою інформацією звертайтесь

Сидорець Олексій

Координатор системи МАМА в Рівненський області

098-88-125-44