Проблеми індіанців шеріфа зацікавили

У середу, 28 березня 2012р., біля Генеральної прокуратури України відбувся мітинг підприємців ринків Києва, мешканців Деснянського району столиці та небайдужих громадян.

В акції взяли участь підприємці ринків:
“Форест груп” (Лісова)
“Серміт і К” (Лісова)
“Лівадія” (Юність)
“Лук’янівський”
“Дніпровський” (Авторинок на Перова)
До підприємців приєдналися мешканці Деснянського району – члени ініціативних груп будинків, зацікавлені у наведенні ладу в районі.
Всього – близько 200 осіб.

Мета акції – продемонструвати працівникам ГПУ активність підприємців та увагу суспільства до розслідування обставин, викладених у Зверненні до Президента України учасників акції протесту, що відбулася під АПУ 21 лютого 2012 року. Адже, як випливає з листа, який надійшов з АП на ім’я голови Вільної профспілки підприємців України, матеріали, надані Президентові, передано до ГПУ та прокуратури Києва.

Прокурори ГПУ, Міський прокурор Києва та деснянський районний прокурор Твердохліб, дізнавшись ро заплановану акцію, зранку 28 березня виявили велику зацікавленність у розв’язанні проблем дрібних підприємців, намагаючись схилити активістів відмінити вже призначну акцію.

Учасники акції виступили проти утисків прав дрібних підприємців та проти поновлення чиновниками рекетирської практики 90-х років як прояву феодальних стосунків влади і народу.

Організатори акції заявляють, про свідоме знищення владою під час кризи тисяч робочих місць в інтересах окремих осіб. У людей відбирають власність, робочі місця, руйнують життєвий простір.

Особливу увагу приділено діям державної адміністрації у Деснянському районі столиці, де головою РДА є Віктор Жеребнюк, призначений Віктором Януковичем у 2010 році. Учасники мітингу вимагають відставки Віктора Жеребнюка, а також його першого заступника Костюченка, районного прокурора Твердохліба і начальника міліції Деснянського району Британського.

Протестувальники висловлювали думку, що за рейдерськими нападами на Лук’янівський ринок, які відбуваються останні часом, стоять зокрема ті ж високі чиновники міста, що й за розгулом чиновницького криміналу у Деснянському районі.

Бувалі підприємці стверджують, що подібного грабунку не було навіть за часів горезвісних рекетирських «бригад». В тім, з матеріалів, які поширювалися на акції, випливає, що нинішня районна влада Деснянського району знайшла спільну мову з деякими з колишніх очільників уже забутої донині банди «Прища». Вимоги нових здирників, як виглядає, не мають меж, а для тиску використовуються державні структури, в т.ч. міліція та навіть комунальне підприємство «Київблагоустрій».

Учасники акції вважають, що найкращою протидією подібним тенденціям є самоорганізація й активність підприємців та інших громадян.

Акцію організували та провели Вільна профспілка підприємців України спільно з іншими підприємницькими об’єднаннями.

Після акції відбулася зустріч її учасників з прокурорами Києва та Деснянського району. До Генеральної прокуратури передано заяву з переліком кривд, завданих підприємцям та мешканцям Деснянського району керівництвом цього району.

Прокурор Києва Мельник А.С. обіцяв перевірити всі викладені протестувальниками факти та вжити належних заходів. Стосовно свіжих подій на Лук’янівському ринку пан Мельник дав зрозуміти, що вважає доведеним право компанії “Квіткова галявина”, яка здійснила вже кілька нападів на цей ринок, володіти цим ринком