Шляхом фундаменталізму

Оперативність, що вражає! Тільки-но настоятелі УГКЦ та РКЦУ звернулись до Верховної Ради України з вимогою ввести заборону на штучне переривання вагітності (аборти), відразу знайшовся народний обранець, що іі впроваджуватиме. 12 березня 2012 р. депутат А.Шкіль зареєстрував проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони штучного переривання вагітності (абортів) за №10170.

Але ж ми розуміємо, що один цей закон не поліпшить демографічну ситуацію в Україні, тому хочу запропонувати нашим депутатам ще декілька ідей. Після прийняття ЗУ «Про заборону абортів» необхідно:
1.      Прийняти закон, яким зобов’язати чоловіків протягом свого життя  запліднити щонайменше 10 жінок під наглядом Держзаплідкомітету, та забезпечити фінансово всіх своїх шлюбних й позашлюбних дітей. Чоловіки України нехай не розслабляються та пам’ятають, що секс не тільки для задоволення, а й для обов’язкового продовження роду.
2.      Прийняти ЗУ «Про заборону розлучень». Якщо вже вступили у шлюб та народили дитину, то зобов’язані жити разом, у будь-якому випадку. Шлюб це справа серйозна та має бути раз і назавжди.
3.      Про те, щоб «жили довго та щасливо» потурбувалися, тому наступна законодавча ініціатива має бути такою: ЗУ «Про те, «чтобы умерли в один день». В різних культурах була і є «прекрасна» традиція, згідно з якою після смерті чоловіка дружина має також померти, щоб супроводжувати його у потойбіччя  (жінок або спалювали живцем, або просто вбивали). Цю традицію необхідно взяти на озброєння, адже правильна українська дружина («жертовна та терпляча») супроводжуватиме та підтримуватиме свого чоловіка скрізь та завжди.
Усі ці заходи, звичайно, вплинуть і на демографічну ситуацію, і на зміцнення інституту сім’ї. Але цього замало. Щоб забезпечити довгострокові, системні зміни, необхідно законодавчо заборонити жінкам працювати, навчатися, брати участь у виборчих процесах (як-от голосувати та бути обраними), тощо. Адже вони мають завжди пам’ятати про своє ПРИРОДНЕ призначення і не відволікатися на такі дурниці, як освіта, робота, вибори.
І наостанок, щоб остаточно закріпити запропоновані «позитивні» зміни, пропоную відмінити Конституцію України (її все одно не виконують) та ввести Домострой.  Також можна знову поставити на порядок денний питання Македонського Собору (585 р.), під час  якого з перевагою в один голос визнали, що жінка – це людина. Насправді, тут є над чим подискутувати та, можливо, переглянути це рішення.

Абсурдні пропозиції? Так. Але останнім часом наші політики щось дуже переймаються демографічною кризою. Вирішувати цю проблему можна методами «батога та пряника», як влучно висловилася Елла Лібанова. Про «пряник» (наприклад, вирішення квартирного питання, подолання бідності в країні, інших методів стимулювання народжуваності) ніхто з політиків не згадує. А от метод «батога» намагаються застосувати вже систематично – наприклад, заборона штучного запліднення для жінок старших за 49 років, податок на бездітність, заборона абортів. І кожна з цих ініціатив порушує права та свободи жінок (і чоловіків – у випадку з податком на бездітність). Сьогодні у нас забирають одне право, завтра обмежать інше.  А після завтра Україна перетвориться з патріархального на фундаменталістське суспільство.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.