Свідки стали на захист підсудних у справі активістів Податкового Майдану

Сьогодні 23 .03.2012р. в Шевченківському районному суді міста Києва відбувся черговий розгляд справи щодо обвинувачених у псуванні граніту на Майдані Незалежності восени 2010 року.
За словами одного з організаторів Податкового майдану, голови Київського міського комітету «Наступ» Р. Федчкуа «Сьогодні на процесі виступали свідки по справі щодо псування граніту на Майдані. Інформація, котру надав один із свідків повністю підтверджує невинність підсудних та доводить, що жодного псування плитки не було».
Голова ВК «Наступ» Р. Секела також заявив «Процес по сплаві постійно затягують, щоб тримати підприємців – організаторів Податкового Майдану «на гачку» та в будь-яких момент, за вказівкою Банкової, запустити справу по жорсткому сценарію, присудивши підсудним максимальні терміни ув’язнення від 3 до 5 років»
Також слід нагадати, що вже вкотре, суддя Вовк відмовляє журналістам у проведенні фото та відео зйомки судових засідань, мотивуючи це тим, що це звичайна кримінальна справа і не треба її «роздувати в ЗМІ, шукаючи в ній порушення прав людини національного масштабу».
Нагадаємо, після проведення акцій протесту проти ухвалення Податкового кодексу в листопаді-грудні 2010 року міліція порушила чотири кримінальні справи, за якими викликає на допити понад 100 їх активістів. Кримінальні справи були порушені за фактом перекриття транспортних шляхів і доріг, навмисного знищення або ушкодження майна й ушкодження автомобіля.

Наступне засідання по справі відбудеться 13.04.2012р. о 10.00 год

About Ярослав Сватко 331 Articles
Журналіст. Керував газетою «Шлях перемоги», яку ще у 1954 році заснував Степан Бандера. У 1995 році створив видавництво «Галицька видавнича спілка», яким керує донині. Написав кілька науково-популярних книжок на історичну тематику.