Тернопільського посадовця-свободівця затримали на хабарі $1000, порушено кримінальну справу

12 березня на отриманні хабара 1000 доларів правоохоронці затримали директора КП “Об’єднання парків культури та відпочинку”, депутата Тернопільської міськради свободівця Ігоря Липка.

Сам Ігор Липка в телефонній розмові з журналістом 20minut.ua підтвердив факт свого затримання, але вважає це провокацією.

За інформацією сайту ЗІК, 15 березня, прокурор Тернопільської області порушив кримінальну справу стосовно колишнього директора одного з комунальних підприємств м. Тернополя – депутата Тернопільської міської ради.

Кримінальну справу порушено за ст. 369-2 КК України за фактом отримання ним неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави, що було поєднане з вимаганням такої вигоди. Про це повідомили у прес-службі прокуратури Тернопільської області.

Дослідчою перевіркою встановлено, що 12 березня 2012 року колишній директор підприємства, перебуваючи у приміщенні адміністративного корпусу підприємства, отримав від тернополянина неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США. Гроші службовець вимагав за вплив на прийняття рішення про погодження розміщення двох сезонних об’єктів (атракціонів) на території парків обласного центру. Слідство у справі ведуть у прокуратурі м. Тернополя.

Репортери видання “Тернопільский Тиждень” після цього інциденту з’ясували, що Ігор Липка вже не працює директором КП «Об’єднання парків культури та відпочинку Тернополя» (вірогідно його було терміново звільнено з посади).

У 2011 році під час реконструкції міського Співочого поля у парку відродження, навколо персони Ігоря Липки точилися певні перепитії. Як писали деякі місцеві ЗМІ, Сергій Надал мав намір звільнити директора, але втрутився заступник міського голови Владислав Стемковський.

На фото Сергій Надал вручає депутатське посвідчення своєму колезі Ігорю Липку:

За матеріалами: 20minut.ua, Тернопільський тиждень, ЗІК