В Броварах на Київщині запроваджено надзвичайний стан

В Київській області запроваджено надзвичайний стан. Будь-які мирні зібрання громадян відтепер можуть дестабілізувати громадський порядок та громадську безпеку, а тому мають бути заборонені. Саме такий висновок можна зробити з офіційного листа начальника броварської міліції Семікопа на ім’я мера Броварів Сапожка.

Броварський міський голова перейнявся тривожними передчуттями головного місцевого міліціонера, а тому терміново, вже наступного дня, скликав засідання виконавчого комітету. Виконком відразу погодився, що в Броварах дуже нестабільна ситуація в сфері громадської безпеки і подав позов до Київського окружного адміністративного суду з вимогою заборонити будь які зібрання громадян на території міста. Столична суддя Лисенко увечері 2 березня усвідомила, що броварчанам небезпечно виходити на вулицю і своїм рішенням заборонила в місті мирні зібрання. Вочевидь, суддя відчула сильне хвилювання, адже в своїй постанові мера Сапожка назвала чомусь “Сапожником”.

Лист начальника броварської міліції на ім’я броварського міського голови Сапожка

Резулятивна частина постанови судді Лисенко про заборону акції

Цікаво, що вся бюрократично-репресивна державна машина задіяла усі свої потужності аби заборонити одну єдину, “політично невинну” акцію, заплановану в Броварах на неділю, 4-те березня.

Ця акція направлена не на повалення існуючого державного ладу, не проти Януковича і навіть не проти броварської влади. Йдеться не про масовий мітинг, встановлення наметів чи страйк. 4 березня о 12:00 на Майдані Свободи в Броварах відбудеться мирна театралізована акція, котра має на меті привернути увагу влади до постійної брехні та політичної заангажованості міських комунальних ЗМІ, яка броварчанам вже просто остогидла і втомила.

Відеоанонс акції, розповсюджений в соціальних мережах

Під час акції відбудеться виставка-галерея експонатів брехні в комунальній пресі та передача доручення громади до місцевої влади з проханням переглянути міський бюджет, аби мільйони коштів, що платять броварчани зі своїх кишень на утримання брехливих комунальних ЗМІ, були перенаправлені на соціальні програми, зокрема підтримку молоді, малозабезпечених сімей та пільгових категорій громадян. Жодних блокувань адміністративних будівель, перекриття центральних магістралей абощо.

У відповідь на спроби провести мирну та веселу акцію громадян завтра ми зможемо побачити перекритий центр Броварів, автобуси з “беркутом” в прилеглих дворах, “маски-шоу”, масові затримання активістів, перешкоджання роботи незалежних журналістів та всі інші “принади” країни по-регіоналівськи, адже саме ПР в Броварах повністю контролює всю вертикаль владного апарату.

Що ж конкретно так злякало броварську владу? Можливо, це нічні жахи та невмотивовані страхи мера Сапожка та інших місцевих регіоналів, пов’язаних з виборами президента Росії, які відбудуться в один день з акцією в Броварах? А може це форма захисту брехливої комунальної преси, така собі корпоративна солідарність нечесної влади з нечесними журналістами? Хоча, скоріш за все, влада просто боїться будь яких проявів громадської активності, будь яких зборів “більше трьох в одному місці”, оцінюючи це як загрозу стабільності громадського порядку та громадської безпеки. Влада визнала, що склалась “складна оперативна” обстановка і найбільшою загрозою для суспільного спокою становлять самі громадяни.

Тому, броварчани, сидіть в неділю вдома. Не виходьте на вулиці. Тримайтесь подалі від центру міста і в жодному разі не підходьте туди групами, адже ви тепер – пряма загроза стабільності громадського порядку.

Але акція відбудеться при будь яких обставинах і за будь якої погоди. І в цей час в центрі Броварів влада може створити шоу. Броварчани можуть стати свідками коли тут і зараз, на їхніх очах пускає коріння поліцейський режим. І або дозволять цьому статись, або завадять – прийдуть і захиститять власну свободу. Те, що завтра може статись в Броварах, післязавтра пошириться на Київ і всю країну.

http://blogs.pravda.com.ua/authors/yusov/4f52119b510c8/

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

2 Comments

  1. Запорожье. Поддерживаю акцию броварчан. Молодцы!

Comments are closed.