Вибори до ВР на Київщині почалися з підробки опозиційної газети

«В суботу до поштових скриньок читачів потрапив підробний номер обласної опозиційної газети «Київщина – мала Батьківщина» – повідомляє представник громадської організації «Громадський захист Київщини» Павло Різаненко.

Громадський діяч зазначає: «На восьми шпальтах підробки, замаскованої під №7 газети за 2012 рік, містяться вихідні данні, ідентичні реальним. Невідомі зокрема оприлюднили фальшиве соціологічне опитування, наче б то проведене ГО «Громадський захист Київщини», а також матеріали, які показують екс-мера Броварів Віктора Антоненка та блаженнійшого УГКЦ Любомира (Гузара) в негативному світлі.

Головний редактор газети Леонід Харченко розповідає про цю історію так: «24 березня 2012 року о 23-й мені зателефонував голова міської організації БЮТ Анатолій Кривонос, і повідомив, що містом Бровари поширюється газета під назвою «Київщина – мала батьківщина», де на першій сторінці розміщено статтю під назвою «Партійний вождь», а також фото Анатолія, де замість волосся було зображено гроші».

За словами Павла Різаненка, «Київщина – мала Батьківщина» є газетою, яка на своїх сторінках розповідає про порушення з боку центральної, обласної влади і критику мера Броварів Ігоря Сапожка, керівників місцевої Партії регіонів Сергія Федоренка та Ігоря Трощена. Тому цей друкований орган – наче ошийник для влади».

ВРІЗ: Прикмета: фальшують газети – значить, почалися вибори

«Мала Батьківщина» є чи не єдиним альтернативним провладним джерелом подачі інформації пересічному жителю Київської області. На її шпальтах оприлюднювалися журналістські розслідування з приводу захоплення владою та ділянки на території міського парку «Перемога». Саме цим викликані цинічні дії невідомих» – наголошує представник «Грози Київщини» Павло Різаненко – «І тому ми повинні знайти замовників цієї фальшивки. Наразі готуються звернення до міліції, а також заява до СБУ з приводу розпалювання міжконфесійної та міжнаціональної ворожнечі».

Мешканці Броварів звертаються сьогодні до громадськості і журналістів, щоби вони захистили від атаки на незалежні засоби масової інформації Київської області.

Пресс-служба «Громадський захист Київщини»

http://groza-org.livejournal.com

Email: press@groza.org
Тел.: +380 67 401 4792