Заява громадських організацій українців у Чеській Республіці щодо рішення суду в справі Юрія Луценка

Громадські організації українців у Чеській Республіці вважають ганебним та безпрецедентним судовий процес і чотирирічне позбавлення волі Юрія Луценка.

Ми розцінюємо цей факт як політично мотивоване правосуддя в Україні, продовження політичної помсти проти колишніх представників влади, нехтування елементарними нормами моралі та порушенням прав людини, прагненням фізично знищити одного з лідерів опозиції. Подібний крок свідчить про прагнення влади відволікти увагу громадськості від провальної політики щодо вдаваних економічних реформ, фактично повного банкрутства діючої влади та наближення дефолту економіки.

Цей вчинок є прямим викликом світовій громадськості, яка вимагає негайного звільнення лідерів опозиції, зухвалим ігноруванням вимог ПАРЄ, прагненням зриву підписання євроінтеграційних документів.

Україна перетворюється на країну найгірших часів сталінського режиму, в той час як її “вожді” розказують усьому світу про демократію та дотримання прав людини, а насправді – насаджують диктатуру існуючого режиму.

Ми звертаємось до всіх парламентів і країн світу з приводу захисту демократичних засад розвитку України, неухильного виконання Резолюції ПАРЄ щодо України, негайного звільнення лідера опозиції Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та всіх політичних в’язнів. Просимо міжнародні громадські інституції та світові організації українців рішуче виступити на захист демократії в Україні.

В чергове звертаємося до української влади із закликом налагодити конструктивний діалог зі всіма політичними силами та громадськими організаціями, припинити будувати Україну “для себе”, завершити політичні переслідування і перейти до злагодженої роботи на благо народу України.

МГО “Українська Європейська Перспектива”

МО “Українська Свобода”

Українська ініціатива в Чеській Республіці

Об’єднання українок в Чеській Республіці

Громадське об’єднання “УКРГАЗЕТА”

Українська суботня школа “Ерудит”