Заява руху «Ми – європейці» щодо переслідування херсонських студентів

29 лютого в Херсоні міліцією були затримані студенти Андрій Пушний і Артем Бардачов за розклеювання листівок із текстом «… Я другой такой страны не знаю Президент в которой бывший ЗЭК!» Проти студентів відкрита кримінальна справа за частиною другою статті 296 Кримінального кодексу України – групове хуліганство. Хлопцям світить до 4 років ув’язнення і виключення з інституту.

Кримінальна справа проти Андрія Пушного і Артема Бардачова – це пряме порушення статті 34 Конституції України: «Кожному гарантується право на свободу думки і слова… Кожен має право вільно поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб…». Це початок кримінального переслідування громадян за їхні погляди владою президента Януковича.

Рух «Ми – європейці» вимагає негайно припинити кримінальне переслідування студентів Андрія Пушного і Артема Бардачова! В разі незакриття кримінальної справи протягом 3х днів рух «Ми – європейці» виступить із закликом до всіх громадян масово розвішувати і поширювати листівку Андрія Пушного і Артема Бардачова по всій Україні!!!

 

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

Comments are closed.