Акція на захист Андріївського. Репортаж Віктора Крука (фото, відео)

11 квітня кияни пікетували офіс компанії ЕСТА-Холдинг, що входить до компанії System Capital Management, яка на 100% належить Ренату Ахметову. Протестуючи проти руйнування Андріївського узвозу, активісти принесли до офісу компанії ЕСТА будівельне сміття. Людей, каже Крук, було більше тисячі.

Пише Віктор Крук: “Людей зібралося ось скільки. Перед початком акції були провокації з боку кремезних хлопців у цивільному. Хлопці заважали принести сміття під офіс Рината Ахметова, представляючись працівниками комунальної служби. Та частину сміття таки вдалося, донести до місця акції та головне – людей зібралося чимало!

(За свідченнями очевидців, ці “працівники комунальної служби” прийшли разом з речником МВС В.Поліщуком. А зранку такі самі “хлопці”, що представлялися простими громадянами, відбирали в активістів біло-блакитні контрацептиви. І чого це міліція уникає представлятися власним іменем? Соромно? – О.Б.)

Відео – міліція перешкоджає роботі журналістів.

Провокації перед акцією. Коли люди йшли на акцію вулицею та несли з собою сміття, щоб залишити його перед офісом та показати тим Ринату Ахметову, що підконтрольні йому структури руйнують Київ, декілька кремезних молодиків перешкоджали учасникам акції проходити, висмикуючи в них з рук пакети зі сміттям та представляючись працівниками комунальної служби.

Тут прибігли журналісти, і молодики почали ховати обличчя.

Міліція стала на їхній захист

Один з тієї ж “компанії” уносить цеглину. Як майбутній речовий доказ? Поніс він її за ряди ОМОН-івців.

Штовханина під час акції:

За останніми даними, Ахметов раптово (просто сьогодні) відмовився від ідеї такого будівництва. Питання: що заважало зробити це раніше?

http://bilozerska.livejournal.com/603179.html

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair