Азаров остаточно сказав “Так!” законопроекту “Про вищу освіту”, розробленого робочою групою Згуровського

Сьогодні в Кабінеті Міністрів України на нараді в Прем’єр-міністра Микола Азаров зробив свій остаточний вибір на користь законопроекту “Про вищу освіту”, розробленого робочою групою під керівництвом ректора НТУУ КПІ Михайла Згуровського.

Представники робочої групи прибули на нараду з підготовленими в авральному порядку (за два дні) відповідями на зауваження міністерств. Вже на самій нараді заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма сказав, що до МОНМС вже надійшли також багато зауважень Міністерства економічного розвитку і торгівлі, однак Микола Азаров зазначив, що робоча група не повинна виписувати нормотворчість так, як це вміють робити професійні чиновники, а тому представники міністерств повинні їй у цьому допомогти, погодивши принципові моменти. При цьому він заявив, що концептуально законопроект змінюватися під час цього доопрацювання не повинен.

В підсумку М. Азаров сказав, що має намір через два тижні внести законопроект на розгляд Кабінету Міністрів, а тому для його технічного доопрацювання слід створити робочу групу за участі представників громадськості та деяких міністерств, які мають найбільше зауважень – не більше п’яти. В результаті до робочої групи увійшли представники Перший заступник Міністра юстиції Інна Ємельянова, заступник Міністра фінансів Сергій Рибак, Перший заступник Міністра освіти і науки, молоді та спорту Євген Суліма, представник Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко, віце-президент Національної академії педагогічних наук України Володимир Луговий.