Д.Снєгирьов вимагає від прокуратури перевірити доцільність використання бюджетних коштів для виготовлення меморіальної дошки П.Луспєкаєву.

25 квітня 2011 року співголова ГІ” Права Справа” звернувся до обласної прокуратури з вимогою перевірити доцільність використання бюджетних коштів для виготовлення меморіальної дошки П.Луспєкаєву.

У зверненні Д.Снєгирьова йдеться про наступне:

“26 жовтня 2010року планувалося, згідно офіційно поданої до міської ради заявки, встановлення цієї дошки, виготовленної коштом Д.Снєгирьова.

Головний архітектор міста Женеску, який разом із працівниками міліції заборонив встановлення меморіальної дошки, аргументував це відсутністю відповідного рішення міськвиконкому. Відмова у встановленні дошки звелася до бюрократичних процедур. Ще 22.09.2008 року Дмитро Снєгирьов звернувся до мера С.Кравченка з проханням надати дозвіл на встановлення меморіальної дошки. Два роки було замало, аби зробити цей бігунок.

Після заборони у встановленні меморіальної дошки, було ухвалене рішення передати її у подарунок колективу обласного драматичного театру з метою її встановлення та увічнення пам’яті видатного земляка Павла Луспєкаєва.

20 квітня 2012 року на будівлі Луганського обласного академічного російського драматичного театру була встановлена меморіальна дошка на честь П.Луспєкаєва. Луганський обласний академічний російський драматичний театр-є державним підприємством, яке знаходиться у комунальній власності.

Маючи на балансі меморіальну дошку виготовлену коштом Д.Снєгирьова керівництво театру приймає дивне рішення щодо виготовлення іншої дошки, витрачаючи при цьому кошти комунального підприємства.

Характерною відмінністю нової дошки -це текст виконаний російською мовою, тоді, як подарована дошка виконана українською мовою. Прошу Вас, п.прокуроре, перевірити доцільність використання бюджетних коштів керівництвом театру для виготовлення меморіальної дошки П.Луспєкаєву.”

Коментуючи ситуацію навколо цієї події, Дмитро Снєгирьов підкреслив: “Влада вкотре проігнорувала та відверто блокувала мої задуми щодо покращення культурного рівня міста. Не зробивши для рідного Луганська жодної доброї справи навіть за бюджетні кошти, ці злодії намагаються всіма методами блокувати культурні ініціативи націоналістів, які це роблять за свій кошт. Так було з дитячим оздоровчим табором, відновленим і побудованим моїм коштом, так було із ініціативою реконструкції меморіалу “Острая Могила”, на яку було зібрано кошти у розмірі 80 тис гривень,і який влада реконструювала за 2.8 млн. гривень. Так було із меморіалом загиблим радянським воїнам у сквері Горького обласного центру, коли замість слів подяки я побачив повістку до прокуратури. Така сама ситуація була і в місті Ровеньки, коли ми відновили меморіал на місці загибелі учасників підпільної ОУНівської організації “Молода гвардія”. Мені так і не дали відкрити приміщення під православний храм у с. Макарове. Мої ініціативи є смертельними для діючої влади, бо вони руйнують ті стереотипи та міфи, завдяки яким вони прикривають свою повну бездіяльність та корупцію. Єдине, що вміє ця влада, так це брехати та красти, красти та брехати”.

Прес -служба ГІ” Права Справа”