Два депутати Старосамбірської районної ради вийшли з фракції ВО “Свобода” (ДОКУМЕНТ)

Відбулося розширене засідання Старосамбірського районного комітету ВО”Свобода” за участю депутатів районної та міських рад району, які звітували про роботу у 2011 році. Ні для кого не було секретом, що у керівництва районної Свободи був намір покарати депутата райради, члена фракції Василя Деркача за непідтримку Звернення до українського народу з приводу антинародного режиму Віктора Януковича. Йшлося про те, щоб виключити його із фракції за порушення дисциплінарного Статуту. Але за інформацією “Прикарпатської правди”, Василь Деркач написав заяву про вихід із партії на випередження, звинувативши Свободу у поганому стані доріг району, не ремонтованих клубах і т.д. Хоча це логічніше було б адресувати районній владі, а не опозиції. До речі, на останній сесії районної ради Василь Деркач розсипався в компліментах районній владі.

Вірогідно, обидві сторони залишились задоволені: фракція хотіла позбутися такого депутата, а депутат захотів вийти із фракції. Заради справедливості слід зазначити, що Василь Деркач обирався по мажоритарному округу від Княжпільської сільської ради за активної підтримки партії “Свобода”, яка на цих теренах має солідний рейтинг.

Цього ж дня із невідомих причин, про які тільки можна здогадуватися, заяву про вихід із фракції написав й інший мажоритарний обранець від Волошинівської сільської ради Ігор Матіїв. Також активно підтримуваний на виборах свободівцями, впливовими у гірському краї.

Нижче наведено скан-копію “Інформації для громадськості” від двох депутатів Старосамбірської районної ради з приводу їх виходу з фракції ВО “Свобода”:

ДОВІДКА:

Василь Деркач – доволі відомий підприємець на теренах району.
Ігор Матіїв – викладач фізкультури Самбірського факультету Дрогобицького педуніверситету, схильний до дрібного бізнесу.

За матеріалами: Прикарпатська ПРАВДА