Харківських школярів змушують збирати дані людей для роздачі гречки

Як повідомляє ІО”Главное” старшокласників харківських шкіл примушують ходити по квартирах і пропонувати заповнювати ось такі заяви на надання “продуктової допомоги”:

Норма на одного школяра – 50 листівок, – розповіла 11-класниця однієї з шкіл Київського району. Ці бланки учням роздав класний керівник. Також дівчина повідомила про свої “успіхи”: 19 людей заповнили заяву, 15 – відмовились, 10 – не відчинили двері. Така ж акція проходить в школах Московського району Харкова.

Варто зазначити, що благодійного фонду з такою назвою в Україні не зареєстровано. Будемо сподіватись, що цим “фондом” таки зацікавиться прокуратура міста.

Як раніше повідомляв Майдан, харківські педагоги та медики вже не один тиждень ходять після своєї роботи по визначеним керівництвом вулицях, квартирах – прохають ветеранів написати заяву на отримання “продуктового набору”.

Й пишуть на ім’я депутатів-”благодійників” з партії регіонів (наразі відомо про Ірину Бережну і Дмитра Святаша). Потім будуть розносити цей “набір” по будинкам. Відмовишся від такого “робочого навантаження” – можеш й роботи позбутися. Й це після того, коли більшість цих бюджетників в Харкові зараз отримують 0,75,- 0,5 ставки, в зв’язку з дефіцитом коштів для підготовки до Євро 2012. Але працюють, як і раніше – повний робочий день, з додатковими фактично протизаконними завданнями.

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст