Набір до Школи професійної журналістики “Нова Україна”

Лабораторія законодавчих ініціатив до 22 квітня здійснює набір до Школи професійної журналістики “Нова Україна”. Школу підтримують Медіа-програма Фундацій Відкритого Суспільства, програма “Засоби масової інформації” Міжнародного фонду “Відродження” та Рада Європи.

Навчальна програма Школи 2012 року складається з трьох сесій і включає лекції, дискусії, тренінги, стратегічні ігри, круглі столи тощо.

До участі в конкурсі запрошують журналістів віком до 35 років.

Для участі в конкурсі слід надіслати аплікаційну форму на електронну адресу galyna@laboratory.kiev.ua з темою листа “School of Journalism” (контактна особа – Галина Тищенко, асистент медіа-програм Лабораторії законодавчих ініціатив). Упродовж трьох днів аплікантові має надійти підтвердження про отримання заявки. Про результати відбору буде повідомлено електронною поштою.

Вартість участі у щорічній програмі Школи становить 120 євро (40 євро за кожну сесію). Витрати на проживання, харчування, навчання учасників і на роздаткові матеріали покриває Школа (вартості проїзду не відшкодовують).

Школа професійної журналістики “Нова Україна” – це майданчик для спілкування професійних журналістів, обміну знаннями, досвідом, ідеями й ініціативами, а також для поглиблення професійних знань і навичок роботи в різних жанрах для виховання й формування авторитетних лідерів української журналістики, які б поділяли та відстоювали найвищі стандарти журналістики, дотримувалися етичних принципів, розуміли суть і природу журналістської професії, сповідували ідеали незалежних засобів масової інформації в демократичному суспільстві, поділяли європейські цінності.

Школа має особливий формат роботи: програма сесій на 60-70% складається з загальногуманітарних тем (політика, економіка, боротьба з корупцією, освіта, охорона довкілля, медицина, культура тощо) та на 30-40% – із професійних тем (свобода слова, безпека журналістів, медіа-бізнес, нові медіа, журналістські розслідування тощо), а також передбачає системну підтримку мережевої комунікації в міжсесійний період (домашні завдання).

Тренерами та лекторами Школи є провідні українські та зарубіжні суспільно-політичні діячі, журналісти, експерти, науковці. Серед лекторів, які брали участь у роботі Школи попередніх років: Олександр Богуцький (генеральний директор Міжнародної комерційної телерадіокомпанії “ICTV”), Юлія Мостова (головний редактор газети “Дзеркало тижня”), Андрій Шевченко (народний депутат України), Дарія Чепак (прес-секретар Президента України), Наталія Лігачова (шеф-редактор видань проекту “Телекритика”), Олександр Мартиненко (генеральний директор Інформаційного агентства “Інтерфакс-Україна”), Андрій Куликов (журналіст, ведучий програми “Свобода слова”), Єгор Соболєв (координатор Незалежного бюро журналістських розслідувань “Свідомо”), Бйорн Еріксен (колишній директор телевізійного відділу Європейської спілки телерадіомовлення), Герхард Гнаук (кореспондент “Die Welt” у Варшаві), Вільям Горслі (голова Британської секції Асоціації європейських журналістів) та багато інших. Детальніше про викладачів Школи можна дізнатися тут.

За три роки існування Школи сформовано мережу з понад 60 журналістів із різних регіонів України. Для підтримки мережі журналістів-випускників регулярно відбуваються Конференції випускників. Цього року проведення Конференції випускників Школи заплановано на 2-4 листопада (Київ).

Лабораторія законодавчих ініціатив
Наталія Матвієнко, natalya@laboratory.kiev.ua
Марія Коваль, info@laboratory.kiev.ua
Галина Тищенко, galyna@laboratory.kiev.ua
(044) 531 37 68

***

Мета програми “Засоби масової інформації” – забезпечити ефективну комунікацію та доступ до інформації в суспільстві шляхом підтримки відкритих і незалежних, якісних ЗМІ.