Наталя Соколенко: Падіння чоловічого, людського, професійного. У вас, міліціянти, “упало всьо”!

Олена Єскіна разом із сотнями киян йшла на мітинг протесту під офіс власника компанії-забудовника, що планувала звести залізобетонного монстра на старовинному Андріївському Узвозі. На початку Десятинної вулиці, де знаходиться офіс, дорогу протестуальникам перекрили міліціянти. Один з них – чоловік середніх років у формі – так сильно штовхнув Олену, що вона впала и сильно вдарилася головою і спиною об землю. Міліція з інцидентом розібралася блискавично! Висновок МВС – Олена Єскіна впала сама. Що скажеш: нема ані совісті, ані страху за те, що доведеться відповідати за брехню (бо були поруч десятки свідків), нема вже нічого й чоловічого. Але начувайтеся! Ми вам цього не подаруємо! Ані тим, хто штовхав, ані тим, хто брехав.

Ось наша заява. Далі будуть дії.

Ми, учасники Самоврядної Альтернативної Мережі (САМ), висловлюємо глибоке обурення з приводу систематичного порушення українського законодавства і прав людини, які допускаються київською міліцією. Ми закликаємо Міністра МВС Віталія Захарченка негайно вжити заходів, щоб притягнути винних до відповідальності.

11 квітня, під час акції на захист Андріївського Узвозу на вул.Десятинній, від рук офіцера міліції постраждала Олена Єскіна, координаторка руху Кияни для Киян і активістка мережі САМ. Вона звернулась до міліціонера, який перешкоджав їй пройти на мирну акцію протесту, попросила його пред’явити посвідчення, і збиралась переписати дані у свій мобільний телефон. У цей момент, міліціонер її штовхнув, внаслідок чого вона впала, сильно вдарилась головою об асфальт, і втратила свідомість. Олену винесли з натовпу на руках інші учасники акції, вони ж і викликали швидку, і перебували з нею до того моменту, як приїхали лікарі.

Міліціонер, який вдарив дівчину, швидко зник з місця подій. Жодної допомоги ніхто з міліціонерів постраждалій не надав. Є фото- відео-записи тих подій, і є люди, які були очевидцями і готові давати свідчення.

Лікарі поставили Олені діагноз “закрита черепно-мозкова травма, струс мозку з рефлекторною недостатністю, забій хребта”, та прописали госпіталізацію.

З огляду на все вищесказане, ми вимагаємо від Міністра Захарченка:

1. Негайно взяти під особистий контроль ситуацію, що склалася навколо побиття Олени Єскіної співробітником міліції.

2. Негайно забезпечити виявлення і притягнення до відповідальності винних у нападі на Олену Єскіну.

3. Притягнути до відповідальності осіб, які забезпечували громадський спокій і допустили побиття Олени Єскіної.

4. Дати доручення прес-службі ГУМВС в м.Києві зустрітись з свідками подій побиття, ознайомитись з відео- фото матеріалами, та результатами розслідування, і спростувати брехливу заяву про побиття Олени Єскіної, яка була оприлюдена від імені МВС 12 квітня.

5. Встановити осіб, які порушували громадську безпеку та невмотивовано перешкоджали конституційному праву громадян на вільне пересування по вул. Десятинній 11 квітня.

6. Надати правову оцінку діям ваших підлеглих та оприлюднити інформацію про осіб, які відповідали за охорону громадського порядку на вул.Десятинній під час проведення там цієї мирної акції, і направили туди посилену охорону.

P.S. Вчора Олену оглядав колишній міністр оххорони здоров”я Микола Поліщук. Порадив негайно госпіталізуватися.

Наталя Соколенко

2 Comments

  1. Можу вгадати з одного разу відповідь тупого Захарченка: міліція нікого не била, все це – фото (чи відео-) монтаж. Тому – треба не листи писати, а гамселити всіх ментів до смерті. Починати з Захарченка.

  2. А сколько искалеченых жизней и судеб на счету. который рано или поздно предъявят этим стражам и люди. и жизнь , и . возможно. сам Господь. А как хорошо выглядели киевские менты в 2004 году, когда с трибуны и Томенко и Луценко причитали, что мол милиция с народом…. А она и тогда и теперь издевается над этим самым народом. Нет примеров в истории, когда взрослая собака служит новому хозяину так же предано как и старому. Но то собака. она друг человека. Да и хозяин у этих шакалов не поменялся и имя ему ВЛАСТЬ……
    А Олёне скорейшего выздоровления.

Comments are closed.