Поради від Петра Каменя стосовно “фіскальної мобілізації”

Грошей в державі – катастрофічно не вистачає ! Не вистачає з однієї сторони через повну “затиснутість” суспільства законами і заборонами , які не стимулюють розвиток виробництва і торгівлі, а з другої сторони – через повну непрофесійність “проффесіоналів”, які крім золотих унітазів, розкрадання на обладнанні шахт , афері під гарною вивіскою “Євро-2012″ та заклинання “Економіка -піднімись” – нічого не знають.

Отже, спробую дати кілька порад людям, як діяти в нинішній ситуації. Прошу сприймати мої поради філософські, а іноді і з гумором.
Порада перша : Не піддавайтесь на заклики “уряду ” про вихід з “тіні” та перехід на повну сплату всіх податків ні під яким мотивуванням !

Причина: цей уряд просто не вміє скласти арифметичну дію з додавання простих цифр оподаткування заробітної плати
. Якщо ви робітник, то з вас утримають єдиний соціальний та пенсійний податок 34,7% від нарахованого, 15 % прибуткового податку. Крім цього, отримавши на руки свою чесно зароблену половину – в магазині чи на станції технічного обслуговування ви сплатите ще 16,67 % відсотка ПДВ . Отже – податками ( тільки прямими!) – робітник віддає 66,37 % від заробленого на податки і внески !Тому чесна виплата заробітної плати – пряма дорога до злиднів! І прошу не звертати уваги на заклики до патріотизму : в здиранні з громадянина такого розміру податків – патріоти з уряду повинні мати міру!

Порада друга : уникайте (по можливості ) будь-якого залишання своїх реквізитів у контролюючих органах !

Адже будь-яка реєстрація потребує нині звіту або декларації через податкову ! Скажімо , звіт про використання води підприємцем у магазині сьогодні ( для спрощення роботи підприємця) здається на трьох (!!!) аркушах , і потребує виготовлення проекту на потребу води . Проект, до речі, називається “Видобування води з крана “!!!.

Тепер вода – контролюється податковою інспекцією, а за порушення цих простих урядових “правил” ( навіть строки подачі звіту) людям приходиться сплачувати штраф 510 гривень ! Хоча вартість води – 50 гривень за квартал ( приблизно).

Та само контролюється податковою і вивезення сміття, викиди в атмосферу і т.д.

І штрафи, штрафи, штрафи !!!

Порада третя : живіть скромно і не демонструйте свої статки на людях !

Адже нині звязки податкової, міліції, бандитів та злодіїв – досягли найкращого свого нлагодження. Мені здається, що всі ці структури користуються однією базою даних, до якої не мають доступу тільки громадяни.

Тому сховайте свої нові авто, дачі, гулянки в дорогих ресторанах і чайові в 100 доларів ! Зараз не час показувати себе у всій красі : можна показати її в останній раз і перейти в категорію бомжів за кілька годин.

До всього , нагадаю стару програмку дій зустрічі з перевіряючими , яка була поширена в 90-х :
Піймали – не признавайся.
Признався- не пиши.
Написали – не підписуй.
Підписав – суши сухарі.

Адже живемо ми в правовій державі.
А …”ти ж підписав сам !!!
Що ж ти від нас хочеш ?
Ми ж рядові слуги податкової ( пожежної, держнагляду, електронагляду , прократури і т.д )”

І порада остання : не ховайтеся у власному домі чи фортеці ! Саме там ви і є найкращим об’єктом для переслідувань.

Шукайте таких самих , як і ви.

І спільно спостерігайте за тим, як ведуть себе чиновники податкової, прокуратури, санстанції або пожежної.

Та не відкидайте можливість надіслати через інтернет лист до державних органів із повідомленням про будинки, машини, гуляння, чаювання людей, що нам з вами служать.

Чи нас з вами “служать” – я вже і не знаю.

Знаю тільки, що разом ми – велика сила. Якої вони тільки і бояться.

P.S. Прохання мудрих людей додати поради для кращого виживання простого народу до кращих часів.

Джерело: Українські Інтереси

About Дмитро Пилипець 250 Articles
Громадський активіст