Портнов: голосування за іншого депутата є “традицією українського парламентаризму”

Керівник головного управління з питань судоустрою адміністрації президента Андрій Портнов не вбачає криміналу у тому, як депутати голосували за новий КПК.

“Це, на жаль, традиція українського парламентаризму. Вона (традиція), в тому числі, походить з того, що за кордоном у розвинених країнах кворум присутніх депутатів – це голосування більшістю від присутніх у залі. У нас, на жаль, більшість від конституційного складу”, – заявив представник президентської адміністрації в ефірі програми “Шустер Live” на Першому національному телеканалі.

Андрій Портнов також підкреслив, що новий КПК – не перший закон, що ухвалюється у спосіб, коли один депутат голосує за кількох інших:

“Питання у тому, що якщо один депутат передав іншому картку, він визначився зі своїм волевиявленням. Тобто, це не стався якийсь прецедент сьогодні, вперше якесь голосування, те, що саме сьогодні вперше так проголосований український закон. Це – традиція українського парламентаризму”.

Верховна Рада ухвалила новий Кримінальний процесуальний кодекс в ніч з 12 на 13 квітня.

Під час його ухвалення у залі не було тієї кількості депутатів, що, згідно із даними системи голосування, віддали свої голоси на підтримку кодексу. Журналісти та інші присутні були свідками того, як представники більшості на чолі із Партією регіонів голосували одразу кількома депутатськими картками.

Представники опозиції заявили, що звернуться до Конституційного суду з проханням дати оцінку законності ухвалення нового КПК.

Згідно із Конституцією, кожен депутат має голосувати особисто.

http://www.bbc.co.uk/ukrainian/news_in_brief/2012/04/120414_az_criminal_code.shtml

About Nataliya Zubar 2351 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Портно-судіє,– то огидно. Портно-мисліє,– то клінічьна шизохвренія!

Comments are closed.