П’яний депутат-свободівець із Соснівки “піддався на провокацію” і складе свої повноваження

Депутат Соснівської міської ради від ВО «Свобода» Ігор Данилович, якого звинувачують в непокорі працівникам ДАІ після того, як останні намагалися зупинити його під час керування транспортним засобом у нетверезому стані, піддався на провокацію, повідомила голова ЛОО ВО «Свобода» Ірина Сех.

«Версія дещо суперечить версії пресової служби (прокуратури – ред.), яка це оприлюднила. Я недовгий час спілкувалася. Те, що я зрозуміла,– був інцидент, інцидент був спровокований, але хочу відзначити, що, на жаль, депутат також піддався на провокацію. Я не знаю деталей, медичного обстеження не було, але була провокація, і депутат піддався на провокацію», – сказала Ірина Сех у коментарі для журналістів 10 квітня.

На запитання, хто провокував Ігоря Даниловича, голова обласної організації ВО «Свобода» відповіла: «Ситуація провокувалася. Звичайно, що в першій годині, коли людина виходить з певного закладу, то можливі провокації. Але те, що він не їхав за кермом… На сьогодні він стверджує, що такі обставини, про які писала прес-служба, про те, що машина їхала без увімкненого світла, не відповідає дійсності, оскільки технічні властивості машини говорять про те, що включається машина – включається світло. Є певні деталі, які потрібно з’ясовувати. Ми будемо з’ясовувати. Якщо підтвердяться факти, то ми не будемо вигороджувати депутата, ми не будемо підтримувати… Ми будемо вживати жорстких засобівдисциплінарного стягнення».

На запитання, які це можуть бути стягнення і чи можливе виключення із партії, «свободівка» відповіла: «Найжорсткіші. Так, всі».

Пізніше прес-служба ЛОО ВО “Свобода” розповсюдила інформацію, що депутат Соснівської міської ради від ВО «Свобода» Ігор Данилович, якого звинувачують в причетності до інциденту з працівниками ДАІ, написав заяву про складання депутатських повноважень. «Львівський обласний комітет ВО «Свобода» вирішив, що Ігор Данилович має скласти депутатські повноваження, – зазначила Ірина Сех. – 9 квітня він написав заяву про складання повноважень. Щодо нього буде застосовано дисциплінарні стягнення».

Прокуратура Сокальського району проводить перевірку за фактом непокори працівникам міліції одним із депутатів фракції ВО «Свобода» Соснівської міської ради.

Додамо, що 12 лютого 2012 року в с. Лисиничі стався інший інцидент, під час якого 47-річний чоловік, який показав посвідчення депутата Пустомитівської районної ради, перебуваючи у нетверезому стані, напав на працівників ДАІ і пошкодив кулаками службовий автомобіль.

Згодом стало відомо, що йдеться про депутата від ВО «Свобода» Степана Підкуймуху, відомого тим, що його свого часу арештовували внаслідок подій 9 травня 2011 року у Львові. У ВО «Свобода», посилаючись на слова Степана Підкуймухи, стверджують, що працівники ДАІ самі перевищили повноваження.

За матеріалами: ZAXID.NET