У Пшонки якось дивно реагують на звернення

Треба так розуміти, що колективне та публічне звернення до, вибачте на слові, Генерального прокурора дійшло до адресата. Адресат, певно, відреагував.

Бо сьогодні в Херсоні сталося одразу два епізоди.

1. Членів Херсонського осередку ГО “Дорожній контроль” викликали до прокуратури та вимагали пояснень про те, що їм відомо про напад на Р.Шапошникова.

2. До однієї з ініціаторів акції зі збору підписів під зверненням завітав дільничий, якому начебто прокуратура доручила взяти пояснення по змісту звернення. Дільничого цікавили такі питання: де саме громадянка знаходилася в момент нападу на Р.Шапошникова, що бачила на власні очі, де працює і чи є депутатом. Більше того, посеред робочого дня дільничий хазяйку вдома не застав, але це його не надто хвилювало – він повідомив близьким, що нікуди не поспішає і буде чекати скільки знадобиться. Побіжно він ще поопитував сусідів – хто знає, де саме людину можна в цей час заскочити.

Тож, з усього цього напрошуються всіляки висновки, як то:

– “правопохоронним” та “владоохоронним” органам в нас нема більше що робити, як влаштовувати безглузді, дурнуваті та, м’яко кажучи, неправомірні опитування громадян;

– звертатися до прокуратури можна лише в тому випадку, якщо ви особисто були свідками чогось чи брали в цьому участь;

– дільничі напряму підпорядковуються прокуратурі;

– звернення до прокуратури доцільно робити хіба що депутатам;

кілька сотень підписів громадян на прокуратуру вплив має, але певною мірою дивний.

Можна, звісно, тепер казати, що це все – “пєрєгибьі на мєстах” непомірно ретивих підлеглих пана Пшонки. Але це ми вже проходили. І постійно нагадування про ті часи також грає не на користь банді, яку вже й жартома “командою проФФесіоналів” більше не називають.

About Людмила Ямщикова 733 Articles
Координатор Майдан Моніторингу на півдні України (Одеська, Миколаївська, Херсонська області). Сфери компетенції: проектне мислення, громадянське суспільство, суспільний діалог, інформаційні технології.