Українське економічне диво?

«там чудеса, там леший бродит»
(А.С.Пушкин.)

Вже не один раз було написано про брехливу сутність нової влади. Можна було б і не піднімати більш цього питання, але. З упертістю, вартою кращого застосування, влада намагається переконати нас, що вона робить «усе можливе й неможливе» для блага народу і, що ми вже ось-ось відчуємо її турботу. Відчуваємо. Вже. Особливо ті жінки, яких пенсійна псевдо реформа позбавила зароблених ними пенсій, зробивши їх молодшими на п’ять років. Відчувають і різного роду „пільговики” в яких забрали їхні пільги. Дрібний та середній бізнес. Загалом відчувають усі, крім влади та її найближчого оточення. За два роки свого правління, ця влада довела народ до жебрацького існування. Тому, оте зниження рівня інфляції, про яке з гордістю розповідає влада, не є її заслугою, але є наслідком купівельної неспроможності населення України. Коли мало хто щось купує – немає сенсу підвищувати ціни на товари. От коли влада виконає свої обіцянки, щодо «президентських ініціатив» – тоді й подивимося як «стрибнуть» ціни на товари. Вже й зараз, деякі товари почнуть дорожчати, просто так, під ініціативи.

Тепер щодо «покращання стану економіки». Це дійсно – сталося Українське економічне диво, гідне «книги рекордів Гінеса». Світова криза не розповсюджує свій вплив на Україну. Наша економіка, виявляється, існує окремо від світової. Або в умовах правління теперішньої влади, ЗАКОНИ ЕКОНОМІКИ в Україні не діють. Діє інший «закон». Закон збереження влади. За будь яку ціну. Ось тільки хто оплачуватиме ту ціну? Здогадалися? Тридцять три мільярди гривень, які планують додати до витратної статті бюджету, на виконання так званих ініціатив, „відгукнуться” Українцям після виборів до ВР. Європейський Союз вже багато часу намагається врятувати економіку Греції, допомогти Італії. А вихід, виявляється, дуже простий. Запросити команду «професіоналів» з України. Вони за пару-трійку місяців піднімуть економіку будь якої держави. На папері. І у ЗМІ.

Щодо тридцяти трьох мільярдів. І знов таки не припиняють дивувати своїми математичними здібностями «регіонали». На цей раз Нардеп Плотніков. На, так звані, ініціативи заплановано витратити вісімнадцять мільярдів гривень. Бюджет збільшують – на тридцять три. А на які потреби витратять ще п’ятнадцять мільярдів гривень? На міліцію, прокуратуру, СБУ, чиновників, народних обранців? Приблизно таке запитання поставила ведуча ТРК «ЕРА» «регіоналу» Плотнікову. При цьому не власне запитання. З інтернету. На що той, з образою відреагував, що це «происки врагов» і взагалі (увага) ті, якихось дев’яносто мільйонів, того не варті, щоби опозиція підіймала з за них галас!? Ну як? Вражає?. Так отож. П’ятнадцять мільярдів для них – це дев’яносто мільйонів!?

Поки набиралася стаття, по злодійські, вночі, 271 голосом, при шістдесяти присутніх Депутатах від більшості – було прийнято зміни до бюджету. Великодній подарунок Україні й Українцям? Здогадайтеся з трьох разів – куди підуть п’ятнадцять мільярдів гривень наших грошей? Російський письменник Микола Леонов писав: «Нас постоянно тикают мордой в дерьмо. Мы молча едим, давимся и только возмущаемся – что ж так не вкусно».

Цікаво, які ще тортури повинна запровадити ця влада, щоби всі зрозуміли її антинародну сутність? Що може спонукати Українців нарешті усвідомити себе людьми, а не тими, за кого їх має влада? Прокидаймося! Єднаймося! Шануймося, бо ми того варті! З НАМИ БОГ і Україна!

 

Олександр Денисов, голова Харківської обласної (крайової) організації Народного Руху України

About Nataliya Zubar 2352 Articles
Nataliya Zubar, Maidan Monitoring Information Center, Chair

1 Comment

  1. Цікаво, які ще тортури повинна запровадити ця влада, щоби всі зрозуміли її антинародну сутність? Що може спонукати Українців нарешті усвідомити себе людьми, а не тими, за кого їх має влада? Прокидаймося! Єднаймося! Шануймося, бо ми того варті! З НАМИ БОГ і Україна!
    Похоже, что бога с нами нет.

Comments are closed.