Українські курці заручилися підтримкою міжнародних організацій

Громадська Ініціатива «Права курців» заручилася міжнародною підтримкою в боротьбі за місця для тютюнопаління. 4 квітня українську організацію прийняли в Міжнародну коаліцію проти заборон  (TICAP), яка захищає курців в усьому світі.

Про це повідомляє прес-служба Громадської Ініціативи «Права курців».

«Зараз ми розробляємо зі своїми закордонними колегами спільний план дій.  TICAP вдалося скасувати дію дискримінаційний законів в Німеччині та в Нідерландах. Їхній позитивний досвід буде використано в боротьбі з законопроектом Бахтєєвої», – сказав координатор Громадської Ініціативи «Права курців» Юрій Палійчук.

«Нам часто вказують на країни Європи, але не говорять, що в переважній більшості з них тотальна заборона на паління не працює, – зазначив Палійчук, – Для прикладу можна назвати Грецію, де заборон ніхто не дотримується, а в Іспанії та Ірландії кількість курців лише збільшилася».

«Найближчим часом ми спільного з колегами з-за кордону аргументуємо свою позицію в листі до Верховної Ради. Якщо тиск з боку міжнародної спільноти не допоможе – ми готові за прикладом Європи відстоювати місця для паління в суді», – підсумував координатор Ініціативи «Права курців».